Joi, 15 Martie 2012 - 05:39 AM Aleg.RO: Deputat al minoritatilor, amenintat cu moartea: "Mi s-a spus ca este bine sa raman cu capul intreg, sa ma gandesc la faptul ca am copii"

Publicat de: ---

jurnalulnational Deputat al minoritatilor, amenintat cu moartea: "Mi s-a spus ca este bine sa raman cu capul intreg, sa ma gandesc la faptul ca am copii"

Deputatul minoritatilor, Niculae Mircovici  / Foto: RTVAcuzatii grave in Parlamentul Romaniei . Deputatul minoritatilor, Niculae Mircovici, le-a spus membrilor conducerii Camerei ca a fost amenintat cu moartea la telefon. Mircovici afirma ca a fost "aproape scuipat" si amenintat ca grupul minoritatilor va disparea din Parlament, chiar in plenul Camerei.

"Va rog sa imi dati voie sa informez Biroul permanent asupra unui fapt incredibil care s-a produs marti, dupa terminarea sedintei Comisiei juridice. Inainte de a incepe sedinta Comisiei juridice, am fost amenintat de domnul Doru Braia (jurnalist -n.r.) ca va face toate demersurile necesare pentru ca Grupul parlamentar al minoritatilor sa nu mai ramana in Parlament, adresandu-se Avocatului Poporului si asa mai departe. Nu am dat importanta, stiam ce se discuta. Am solicitat si a fost de acord presedintele comisiei ca dezbaterile la Legea 341 (n.r.- Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1998) si la Ordonanta 53 (n.r. privind plata indemnizatiilor datorate revolutionarilor) sa se faca fara prezenta revolutionarilor. Dupa ce s-a terminat sedinta, au intrat in sala atat domnul Braia, cat si domnul Maries si, aproape scuipandu-ma, deci extrem de aproape, au inceput sa tipe, sa urle la mine si sa imi spuna ca vom disparea din Parlament, ca de ce ne opunem si asa mai departe, deci o presiune. Si as fi vrut sa intreb totusi in ce conditii si in ce calitate oamenii acestia sunt prezenti si daca, ca membru al Biroului permanent si ca reprezentant al Comisiei parlamentare a revolutionarilor la Comisia juridica, nu am nici macar minimum de protectie pe care mi-l asigura Constitutia, si anume de a nu avea nici un fel de amenintare ca o forma de mandat imperativ vizavi de un vot care trebuie dat acolo.

Mai mult decat atat, in completare, fiind astazi de dimineata la Aeroportul Timisoara am primit o amenintare telefonica in care in mod explicit mi s-a spus ca este bine sa raman cu capul intreg, este bine sa ma gandesc la faptul ca am copii, nepoti, deci practic inclusiv o amenintare cu moartea facuta pe acest segment si tocmai datorita acestei situatii", a relatat Mircovici in sedinta Biroului Permanent din 12 martie 2012, potrivit stenogramei de pe site-ul Camerei.

Mircovici a declarat ca amenintarile telefonice nu au fost din partea lui Doru Braia. "Nu. Este un numar pe care probabil Serviciul Roman de Informatii sau altcineva poate sa il obtina".

Presedinta Camerei Deputatilor i-a recomandat sa vorbeasca cu secretarul general al Camerei si eventual sa solicite ajutor Politiei sau institutiilor abilitate in ceea ce priveste amenintarile primite pe telefon. In privinta amenintarilor din plen, Anastase spune ca persoanele care sunt vinovate de astfel de atitudini nu trebuie sa mai aiba voie in plen si ca este nevoie de o decizie in acest sens.

Mircovici a continuat reclamatiile, spunand ca, in urma cu inca o saptamana, a primit amenintari similare din partea "unui domn Turcu de la Constanta".

"Toate sunt legate de situatia nou creata prin arestarea secretarului de stat si prin cercetarile care se fac acolo si prin opunerea mea de a nu fi cuprinse in lege lucruri care sa ii dezincrimineze. Acesta este motivul principal pentru care mereu am fost agresat. Si cred ca oamenii acestia nu au ce cauta. Sau noua trebuie sa ni se asigure un minimum de protectie fireasca si normala ca deputati in Parlamentul Romaniei", a mai spus Mircovici.

"Cer ca telefonul meu sa fie pus sub urmarire"

Mircovici a confirmat, la Romania TV, ca a primit telefonul de amenintare cand se afla pe Aeroportul din Timisoara si a relatat ce i-a spus cel care l-a sunat.

"Omul respectiv spunea ca ma respecta, ca stie ca sunt un cetatean onorabil si ca e mai bine sa fiu de acord cu modificarea legii si ca e mai bine sa raman cu capul intreg pentru ca un cap spart nu e asa de valoros ca si un cap intreg, ca este bine sa ma gandesc la faptul ca am familie, ca este bine sa ma gandesc la faptul ca exista in tara aceasta si inchisori si ca este bine sa ma gandesc la faptul ca viata e mai importanta decat altceva. Mi-a spus ca este o persoana care ma cunoaste si care are un respect fata de mine si ca ar fi bine ca eu sa fiu de acord ca revolutionarii sa nu mai primeasca nimic, sa se faca o modificare a legii prin care sa se faca o reevaluare a dosarelor care exista", a declarat Mircovici.

Mircovici a precizat ca "o structura abilitata a statului" are posibilitatea sa verifice aceasta convorbire telefonica, dar a aratat ca nu a facut o sesizare in acest sens la SRI si nici nu a facut vreo plangere la politie. "Daca voi primi amenintari mai departe, voi cere sa se faca publice inregistrarile mele telefonice si chiar cer ca telefonul meu sa fie pus sub urmarire", a conchis Mircovici.


(557 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Deputat al minoritatilor, amenintat cu moartea: "Mi s-a spus ca este bine sa raman cu capul intreg, sa ma gandesc la faptul ca am copii" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58344316482544 seconds.