Miercuri, 21 Martie 2012 - 05:18 AM Aleg.RO: Mihail Boldea a ramas fara imunitate. Deputatul poate fi perchezitionat, retinut si arestat

Publicat de: ---

jurnalulnational Mihail Boldea a ramas fara imunitate . Deputatul poate fi perchezitionat, retinut si arestat

UPDATE 15:00 - Deputatii au decis ridicarea imunitatii lui Mihai Boldea. Au fost inregistrate 147 de voturi "pentru", 17 voturi "impotriva", iar patru voturi au fost anulate.

UPDATE 14:45 - Victor Ponta a declarat ca va participa la sedinta, impreuna cu liderii de grup ai PSD si PNL, pentru ca puterea nu a reusit sa obtina cvorum. El a precizat ca in sala de plen sunt prezenti 161 de reprezentanti ai puterii, si ar trebui sa fie 164. Mircea Dusa a declarat ca USL intrerupe protestul pentru 10 minute pentru a se asigura cvorum in cazul Boldea. La aceasta ora, deputatii voteaza pentru cele trei cereri: perchezitie domiciliara, retinire si arestare preventiva. Initial, deputatii au decis sa dea trei voturi distincte in cazul cererii de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului Mihail Boldea.

UPDATE 13:35 - Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat inlocuirea lui Mihail Boldea cu Silviu Prigoana in Comisia juridica a acestui for legislativ. Propunerea de inlocuire apartine PDL si urmeaza sa fie votata de plenul Camerei.

Cererea ministrului Justitiei privind ridicarea imunitatii parlamentare a deputatul Mihail Boldea urmeaza sa fie votata, marti, in plenul Camerei Deputatilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumatate plus unul din numarul parlamentarilor prezenti, a declarat Nicolae Mircovici.

.............................

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat astazi, cu unanimitate de voturi, aviz favorabil cererii ministrului Justitiei privind incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive in cazul deputatului independent Mihail Boldea.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a transmis luni ministrului Justitiei solicitarea procurorilor DIICOT de ridicare a imunitatii deputatului independent Mihail Boldea, cercetat penal pentru inselaciuni imobiliare.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, cererea de retinere, arestare sau perchezitie se adreseaza presedintelui acestui for legislativ de catre ministrul Justitiei.

Potrivit DIICOT, Mihail Boldea face parte dintr-un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, alaturi de un avocat din Baroul Galati si un fost arbitru de la Curtea de Arbitraj Galati. Acestia s-ar fi ocupat cu inselaciuni in domeniul imobiliar.

Saptamana trecuta, deputatul Mihail Boldea a fost audiat la sediul DIICOT Galati. Ulterior, sase membri ai gruparii au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, in urma unei decizii a Curtii de Apel Galati.


(617 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Mihail Boldea a ramas fara imunitate. Deputatul poate fi perchezitionat, retinut si arestat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5862729549408 seconds.