Vineri, 23 Martie 2012 - 05:43 AM Aleg.RO: George Stefan Boldea, fratele cel mic al deputatului Boldea, dus la audieri la DIICOT Galati

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Mediafax 22 .03.2012

George Stefan Boldea, fratele cel mic al deputatului Mihail Boldea, a fost dus la audieri, joi dimineata, la DIICOT Galati, afirma surse judiciare.

In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este seful Directiei de Sanatate Publica Galati.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, joi dimineata, Valentin Boldea a spus ca el se afla la serviciu, in sediul DSP, si ca nu stie nimic despre George Stefan Boldea.

Joi dimineata, anchetatorii fac opt perchezitii la imobile din Galati si Bucuresti care ii apartin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru inselaciune si constituire a unui grup infractional ce ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro si care a parasit Romania sambata.

La ora transmiterii acestei stiri, o parte dintre perchezitii s-au incheiat, anchetatorii ridicand in special documente.

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Camera Deputatilor a aprobat, marti, prin vot secret, cererea de perchezitie domiciliara, retinere si arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).

Seful DIICOT, Codrut Olaru, a declarat, joi dimineata, ca primele informatii privind plecarea din tara a lui Boldea au fost obtinute exclusiv de DIICOT, in 21 martie, la ora 15.00, prin e-mail, iar acestea aratau ca Boldea a plecat din Romania prin Vama Giurgiu, de unde a ajuns in Turcia.

Potrivit sursei citate, in 18 martie Boldea s-a imbarcat de pe Aeroportul Ataturk, de unde a plecat spre o destinatie necunoscuta deocamdata.

Olaru a spus ca in 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea ca Boldea a fost in Turcia.

Seful DIICOT a subliniat ca plecarea lui Boldea nu inseamna incetarea urmaririi penale in cazul acestuia, in dosarul in care este acuzat de inselaciune si de constituire a unei grupari infractionale care a produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Olaru a adaugat ca in perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a detinut niciun fel de informatii privind plecarea din tara a lui Boldea. El a mai spus ca in 20 martie, la ora 17.00, s-a obtinut avizul privind perchezitia, retinerea si arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galati. In aceeasi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea in consemn si retinerea lui Mihail Boldea.

Olaru a mai spus ca in 21 martie, la ora 14.00, procurorii au cerut incuviintarea perchezitiei la mai multe locuinte din Bucuresti si Galati, perchezitiile avand loc joi dimineata.

Potrivit procurorilor DIICOT, sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc - membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea - secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura "Boldea Mihail" si Tanase Petrica.

In 16 martie, in acest dosar judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.

De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea.

Decizia poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit DIICOT, in acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru ca ar fi determinat alte persoane sa falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotarari, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primaria municipiului Galati, de la Arhivele Nationale - Directia Judeteana Galati sau de la Trezoreria municipiului Galati. Ulterior, aceste documente au fost folosite in fata instantelor de judecata ori a altor institutii si autoritati in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.

Astfel, ar fi fost atestate fapte sau imprejurari necorespunzatoare cu adevarul, respectiv s-au pronuntat hotarari judecatoresti ori s-au efectuat mentiuni in registrele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Galati.

Boldea este acuzat si de spalare de bani, respectiv ca ar fi ajutat terte persoane in a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, desi stia ca acestea provin din comiterea unor infractiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinte umane. Totodata, deputatul ar fi ajutat la dobandirea unor bunuri imobile (terenuri, cladiri si apartamente), cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni.

Activitatea politica a lui Mihail Boldea a inceput in anul 2002, atunci cand s-a inscris in PD. El a devenit liderul organizatiei judetene de tineret a PD Galati in 2004, iar in anul 2008 a fost ales deputat din partea PDL. Ulterior, relatiile sale cu partidul au devenit tensionate, acuzand de mai multe ori lipsa de democratie din partid si cerand chiar demisia premierului Emil Boc.

La finele lui 2011, Boldea a demisionat din PDL, iar dupa ce a activat o scurta perioada ca independent in Parlament, el a activat in grupul parlamentar UNPR. In prezent, Boldea este parlamentar neafiliat.


(791 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

George Stefan Boldea, fratele cel mic al deputatului Boldea, dus la audieri la DIICOT Galati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58763885498047 seconds.