Vineri, 01 Iunie 2012 - 05:21 AM Aleg.RO: Guvernul nu va aloca primariilor niciun leu pentru consolidarea blocurilor

Publicat de: ---

WallStreet Guvernul nu va aloca in acest an de la bugetul de stat niciun ban pentru lucrarile de consolidare a blocurilor, desi expertii au atentionat de multe ori ca in Romania exista riscul unui cutremur de grad ridicat in perioada apropiata, finantarea urmand sa fie reluata anul viitor, la un nivel modest .

Dupa ce in ultimii doi ani au fost alocate de la bugetul de stat pentru unitatile administrativ-teritoriale fonduri totale de 5,8 milioane lei, respectiv 6,4 milioane lei, estimarea pentru acest an al finantarii actiunilor privind reducerea riscului seismic al locuintelor este de zero lei, releva un document guvernamental, scrie Mediafax.

Conform aceleiasi surse, finantarea va fi reluata anul viitor, dar in limita sumei de 2,3 milioane lei, majorata din 2014 la 5 milioane lei.

Potrivit datelor oficiale, numai in Capitala sunt 112 cladiri inscrise in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, construite intre 1900 si 1950, corespunzand constructiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure, si alte 260 imobile, dintre care aproape 60 construite in intervalul 1824-1898.

Dintre acestea, doar 26 imobile cu risc seismic au fost consolidate.

Experitii in domeniu au atentionat de mai multe ori public ca in Romania pot fi inregistrate, in perioada urmatoare, cutremure de pana in 7 grade pe scara Richter.

 


(269 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Guvernul nu va aloca primariilor niciun leu pentru consolidarea blocurilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1804611682892 seconds.