Joi, 14 Iunie 2012 - 08:28 AM Aleg.RO: Basescu a promulgat Legea de ratificare a Tratatului de stabilitate fiscala

Publicat de: ---

WallStreet Presedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, cunoscut si ca Tratatul de stabilitate fiscala, semnat pe 2 martie la Bruxelles, informeaza <a href="http://www .mediafax.ro" target="_blank">Mediafax.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 13 iunie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare intre Regatul Belgiei, Republica Bulgaria, Regatul Danemarcei, Republica Federala Germania, Republica Estonia, Irlanda, Republica Elena, Regatul Spaniei, Republica Franceza, Republica Italiana, Republica Cipru, Republica Letonia, Republica Lituania, Marele Ducat de Luxemburg, Ungaria, Malta, Regatul Tarilor de Jos, Republica Austria, Republica Polona, Republica Portugheza, Romania, Republica Slovenia, Republica Slovacia, Republica Finlanda si Regatul Suediei, semnat la Bruxelles, la 2 martie 2012", informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele declara pe 7 martie ca recomandarea sa este ca Parlamentul sa adopte cat mai repede si in integralitat Tratatul de stabilitate fiscala, pe care el l-a semnat la Bruxelles.

Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, declara in plenul Parlamentului de la Bucuresti, pe 25 aprilie, ca o ratificare rapida a Tratatului de stabilitate fiscala de catre Romania este "cruciala".

Plenul reunit a votat, marti, adoptarea proiectului de lege de ratificare a Deciziei Consiliului European privind modificarea Tratatului UE pentru instituirea mecanismului de stabilitate a Zonei euro, care fusese solicitata, vineri, de presedintele Traian Basescu.

Proiectul de lege a primit 307 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere.

Presedintele Basescu a adresat vineri, o scrisoare presedintilor Camerelor Parlamentului, solicitand adoptarea "cat mai urgent posibil" a proiectului de lege de ratificare a Deciziei Consiliului European privind modificarea Tratatului UE pentru instituirea mecanismului de stabilitate a zonei euro.

Conform procedurilor, documentul trebuie ratificat de cel putin 12 parlamente ale unor state membre pentru a putea fi aplicat.

Astfel, Tratatul va intra in vigoare la 1 ianuarie 2013, dupa ce va fi fost ratificat de cel putin 12 state contractante din zona euro sau in prima zi a lunii urmatoare ratificarii de catre cel de-al 12-lea state membru al zonei euro, aplicandu-se data care intervine mai intai.

Tratatul prevede obligatia de a mentine un deficit structural ce nu poate depasi obiectivul national pe termen mediu, stabilit pentru fiecare stat membru in parte, cu o limita inferioara de 0,5% din PIB, la preturile pietei. In cazul in care nivelul datoriei publice este semnificativ sub 60% din PIB si nu exista riscuri privind sustenabilitatea pe termen lung a finantelor publice, deficitul structural poate sa ajunga la circa 1% din PIB.

 


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Basescu a promulgat Legea de ratificare a Tratatului de stabilitate fiscala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6203761100769 seconds.