Miercuri, 20 Iunie 2012 - 05:37 AM Aleg.RO: Raluca Turcan critica trecerea ICR in subordinea Senatului

Publicat de: ---

Puterea de L .C. Politica interna Taguri: Senat, Raluca_Turcan, pdl, ICR, Traian_Basescu Sharevar addthis_config = ;

 

Deputatul PDL Raluca Turcan a criticat decizia Guvernului de a trece Institutul Cultural Roman (ICR) din subordinea presedintelui in subordinea Senatului, argumentand ca aceasta masura reprezinta ''un abuz si o tentativa prost mascata'' de politizare a institutiei.

 

''Este evident ca trecerea ICR in subordinea Senatului va duce la politizarea institutiei, la fel cum se intampla de obicei cu institutiile care ajung in subordinea Parlamentului. Exemplul cel mai limpede este cel al Televiziunii Publice, unde Consiliul de Administratie se numeste de catre partidele politice pe baza algoritmului politic, iar controlul politic al institutiei este uneori prezent si contestat, afectand cetatenii, institutia si prestigiul acesteia'', scrie, luni, intr-o postare pe blogul personal Raluca Turcan.

 

Decizia reprezinta, in acelasi timp, 'un nou afront la adresa presedintelui Traian Basescu, in conditiile in care ICR era subordonat institutiei prezidentiale inca din timpul presedintelui Ion Iliescu', a adaugat deputatul PDL.

 

''Se pare ca USL isi doreste cu orice pret sa-l atace si sa-l provoace pe presedintele Romaniei, in speranta ca va putea identifica pretexte bune de folosit pentru o eventuala suspendare. USL trebuie sa tina cont de reactia societatii civile si a oamenilor de cultura care s-au opus acestei masuri arbitrare si sa lase ICR in pace, sa-si indeplineasca misiunea culturala fara ingerinte politice'', a subliniat Raluca Turcan, potrivit Agerpres.


(263 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Raluca Turcan critica trecerea ICR in subordinea Senatului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60040402412415 seconds.