Joi, 21 Iunie 2012 - 05:57 AM Aleg.RO: Basescu, mai usor de suspendat. Senatorii juristi au decis ca hotararile Parlamentului sa nu mai fie contestate la CCR

Publicat de: ---

jurnalulnational Basescu, mai usor de suspendat . Senatorii juristi au decis ca hotararile Parlamentului sa nu mai fie contestate la CCR

Foto: ROBERT GHEMENT / EPASenatorii din comisia juridica au dat raport favorabil ppentru propunerea legislativa care simplifica referendumul de demitere a presedintelui. Proiectul prevede ca hotararile Parlamentului sa nu mai poata fi contestate la CCR. Proiectul va fi votat maine de penul Senatului.

Proiectul de lege propus de catre USL prin care Curtea Constitutionala nu se mai pronunta pe hotararile Parlamentului a trecut miercuri si de Comisia juridica a Senatului, unde a fost votata de toti cei sase senatori USL prezenti la lucrari, in absenta reprezentantilor PDL si UDMR.

Ultimul pas pentru acest proiect este votul plenului Senatului, legea urmand sa intre pe ordinea de zi in plenul de luni.

Proiectul a trecut marti de Camera Deputatilor cu 169 de voturi pentru, 1 impotriva si 16 abtineri, fara voturile PDL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, ca nu se teme de suspendare: "Raman cu familia intreaga, raman intreg, nu ma duc la spital".

"Vad ca pe o chestiune ridicola prevederea privind scoaterea hotararilor Parlamentului de sub controlul CCR. Prevederea a fost introdusa chiar de PSD, avocatul de renume mondial Sova a introdus acest amendament. Tot ei vor sa-l scoata. Nu te poti juca cu legile in functiile de interese. Bucurosi le-om duce toate, de e pace ce-i razboi. Ce e aia frica de suspendare, ce pierd? Raman cu familia intreaga, raman intreg, nu ma duc la spital. Deci, nicio problema", a spus Basescu.


(254 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Basescu, mai usor de suspendat. Senatorii juristi au decis ca hotararile Parlamentului sa nu mai fie contestate la CCR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56290912628174 seconds.