Marți, 26 Iunie 2012 - 05:23 AM Aleg.RO: Deputatul Stelica si clanul Fanicilor - mafia femeilor contrabandiste din nordul Moldovei

Publicat de: ---

jurnalulnational Care sunt gruparile traficantilor de tigari din zona Darabani si cine le protejeaza

Mafia contrabandei cu tutun si-a tras deputat la Botosani si, vreme de un mandat batut pe muche, Iacob Strugaru Stelica, ales uninominal, deci pe merit personal, s-a indeplinit de sarcini in mod exemplar . A tras sforile ce erau de tras, a uns, ras, tuns sI frezat pana s-au instalat sI coagulat in vamile din nord, cu Ucraina sI Moldova, garnituri ascultatoare, eficiente sI complice de vamesI sI politisti de frontiera. O adevarata structura de crima organizata, cu terminatii in Romania sI in tarile vecine, menita a face miliarde sI miliarde de bani negri, din contrabanda cu tigari. Beneficiarii stau pe etaje: complicii vamesI sI politisti de frontiera, protectorii din administratia locala si protectorii de la Bucuresti.


La temelia constructiei, care-l are in varf pe alesul uninominal Stelica, am identificat gruparile Dobrincu, Garbaci, Vicliuc si Salabina. Ele au oameni la punctele de frontiera - la Radauti Prut pe inspectorul Butnariu si pe vamesul-sef Chelaru, proptiti acolo de nea Stelica, deputatul. Iuresul pompieristic al DNA de anul trecut a trecut fara macar sa-i clatine, desi alti bibani din partea locului au picat in navod. Sa luam personajele la bani marunti acum.

Pe 4 iunie, anul trecut, inspectorul de politie Butnariu i-a lepadat de Satana, in calitate de nas, pe doi tineri minunatI, frumosI sI istetI, pe Mihai Alin Garbaci sI pe Lavinia Dobrincu. A fost o petrecere frumoasa, apoi, la carciuma selecta Conacul Domnesc din Suceava. Cele doua vlastare, sub aripa nasului, au unit doua clanuri de contrabandisti foarte bine cunoscutI. Parintii mirilor si-au reunit astel afacerile. Ei sunt Dinu sI Eugen Girbaci – socrii mari sI Gheorghe sI Liliana Dobrincu – socrii mici.

Socrul mare a fost politist la Darabani. Alaturi de sotia sa, este cunoscut cu preocupari in domeniul contrabandei cu tigari. Cuscra, Liliana Dobrincu, si-a ales 'locotenentii' din randul neamurilor sI prietenilor apropiatI ai angajatilor PCTF RadautI Prut, adica cei cu rol major in combaterea contrabandei cu tigari. Intr-un episod viitor vom publica lista completa a acestora sI a relatiilor de rudenie dintre ei.

Acum vom spune doar ca, reunite, clanurile Girbaci sI Dobrincu au pus la cale anul acesta sa infulece primaria Darabani, ca sa aiba control deplin sI asupra teritoriuluisI asupra politiei locale. Drept pentru care l-au impins pe Mihai Alin – baiat fin, absolvent al unei facultatI tehnice – sa candideze, in numele PDL, la primaria Darabani. Citam din presa locala:

'Biroul Politic al PDL Darabani impreuna cu deputatul democrat-liberal Stelica Iacob Strugaru au hotarat in aceasta saptamana viitorul candidat PDL la Primaria Darabani. Este vorba de Mihai-Alin Girbaci de 29 de ani, fiul actualului vicepresedinte al PDL Darabani, Dinu Girbaci. (...) 'Este darabanean, este de-al nostru, vrem un tanar cu putere de munca, nu dorim un candidat care sa iasa la pensie din Primarie' a declarat pentru Darabaneni.ro deputatul Strugaru.'

Din urne a reiesit ca doar 21,3 la suta dintre darabaneni au decis ca viitorul urbei lor trebuie sa fie legat de contrabanda cu tigari. Un procent care trebuie sa dea, totusI, de gandit.

Ne aplecam acum asupra soacrei fostului viitor primar de Darabani, Liliana Dobrincu, pentru a face cuvenitele legaturi intre clanul Dobrincu sI cel al 'Fanicilor'. Mama soacra colaboreaza intru aprovizionarea romanilor cu mahoarca moldoveneasca sau ucraineana cu surorile Vicliuc, al treilea clan din schema noastra. In extrem-nordica Moldova femeile sunt la putere, se intrevede concluzia. Cele trei surori sunt Fanica Vicliuc, Veronica Stir sI Liliana Ungureanu. Tanti Fanica are o fiica, Loredana, casatorita cu agentul principal Bogdan Liviu Arnautu, de la SPF RadautI Prut. Cealalta fiica, Ionela Adriana (fost politist de frontiera, la randu-i) este casatorita cu agentul principal Radu Claudiu Paval. Doamnele mai sus amintite sunt cunoscute pentru implicarea in transportul, depozitarea sI vanzarea tigarilor de contrabanda inca din anul 2000. Pana la inchiderea punctului Racovat se ocupau de Ucraina, apoi au trecut la afaceri cu Moldova, prin vama deschisa cu eforturi mari depuse de nea Stelica, deputatul. Desigur, numai niste pricinosI rauvoitori s-ar gandi ca activitatea doamnelor ar avea vreo legatura cu statutul profesional al sotilor acestora, nu-I asa?

Al patrulea clan, fara evidente legaturi cu celelalte trei, este al Salabinilor: fratii Vasile sI Daniel Salabina, ambii domiciliatI in Botosani, sI ciracii lor. Au primit o ciufuleala la inceputul acestui an, cand Daniel a fost prins de politistii de frontiera botoseneni intrand in tara cu vreo 12.000 de pachete de tigari ascunse in masina. Autoturismul de lux a fost confiscat impreuna cu marfa.

Ce s-o fi intamplat oare cu dosarul, de-atunci?


(890 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Deputatul Stelica si clanul Fanicilor - mafia femeilor contrabandiste din nordul Moldovei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65774703025818 seconds.