Marți, 26 Iunie 2012 - 05:24 AM Aleg.RO: Pedelistul Iorgus pierde alegerile pentru Primaria Mangalia in fata candidatului independent Cristian Radu

Publicat de: ---

jurnalulnational Pedelistul Iorgus pierde alegerile pentru Primaria Mangalia in fata candidatului independent Cristian Radu

Candidatul independent Cristian Radu, fost director al Garzii Financiare Constanta, a castigat alegerile pentru Primaria Mangalia, reusind sa obtina cu peste 1 .700 de voturi mai mult decat principalul sau contracandidat, Zanfir Iorgus (PDL), care in 10 iunie obtinuse cele mai multe voturi.

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral de Circumscriptie Mangalia, Cristian Radu a fost votat de 9.512 alegatori, iar Zanfir Iorgus a primit 7.746 de voturi.

Cu toate ca si-a anuntat retragerea din cursa electorala si a mentionat ca il sustine pe Cristian Radu, fostul edil Mihai Claudiu Tusac a obtinut totusi 1.504 voturi. El nu a putut fi retras de pe buletinele de vot deoarece legea nu a permis acest lucru.

In Consiliul Local Municipal, cele mai multe mandate au fost obtinute de catre PDL si PSD, fiecare cu cate sase, Alianta Crestin Democrata - patru mandate, PP-DD - doua mandate, PRM - un mandat. In perioada 2008-2012, Consiliul Local Municipal Mangalia a fost format din cinci consilieri PSD, cinci PDL, patru PNL, doi PC, doi - Forta Democrata, 1- PRM.

Aproximativ 35.000 de alegatori din municipiul Mangalia au participat din nou la vot, duminica, in cele 26 de sectii amenajate, pentru alegerea primarului si a consilierilor locali, dupa ce Biroul Electoral Central a decis repetarea alegerilor din 10 iunie, dupa constatarea mai multor nereguli in procesul electoral, printre care si prelungirea procesului electoral dupa ora 21.00.

In urma alegerilor din 10 iunie, Primaria Mangalia fusese castigata de catre candidatul PDL Zanfir Iorgus. El a obtinut 31,92 la suta din voturi, fiind urmat de Cristian Radu, candidat independent, dar sustinut de PNL, cu 29,94 la suta si de Mihai Claudiu Tusac (PSD), cu 26,11 la suta.

Cristian Radu are 42 de ani, este de profesie economist, iar din august 2005 a ocupat functia de director al Garzii Financiare Constanta.

Primaria Mangalia a fost condusa intre 1996 si 2008 de catre Zanfir Iorgus, iar intre 2008-2012 primar a fost Mihai Claudiu Tusac.  


(678 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Pedelistul Iorgus pierde alegerile pentru Primaria Mangalia in fata candidatului independent Cristian Radu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62522292137146 seconds.