Marți, 26 Iunie 2012 - 05:25 AM Aleg.RO: Renate Weber: Daca si Basescu si Ponta vor merge la Bruxelles, presedintele va fi asezat la masa

Publicat de: ---

jurnalulnational Renate Weber: Daca si Basescu si Ponta vor merge la Bruxelles, presedintele va fi asezat la masa

Foto: Bogdan Iurascu / Intact ImagesEuroparlamentarul PNL, Renate Weber, sustine ca Romania ar trebui sa fie reprezentata de premier la Consiliul European de la Bruxelles . Ea precizeaza insa ca daca si Traian Basescu si Victor Ponta vor merge la Bruxelles, sefii UE il vor aseza la masa discutiilor pe presedinte.

"Eu, personal, care am sustinut cu tarie ca presedintele Romaniei, indiferent de nume, are un set limitat de atributii, am fost de parere ca de fapt intotdeauna Romania ar fi trebuit sa fie reprezentata de primul-ministru. Dar suntem in zona unor dezbateri teoretice", a declarat, pentru RFI, europarlamentarul liberal.

"Azi (luni, 25 iunie) o fi o zi decisiva, dar eu cred ca pana pe 28 (iunie) nu vom afla exact cine se va duce acolo, care dintre cei doi va ceda in cele din urma", continua Renate Weber.

Parlamentarul european precizeaza insa ca daca si Traian Basescu si Victor Ponta vor merge la Bruxelles, la masa discutiilor va fi asezat doar presedintele: "Eu cred ca daca presedintele Romaniei va merge acolo si are o lista uriasa, are o delegatie uriasa pe lista aceea de oameni cu care vrea sa mearga si care sunt cu precadere din zona administratiei prezidentiale, deci eu cred ca daca presedintele va merge, presedintele Van Rompuy va fi obligat sa-l aseze pe presedintele Romaniei la masa, pentru ca in dreptul international exista o ordine de precadere a celor care reprezinta un stat: presedintele, primul-ministru, ministrul de Externe".

"Sa nu uitam ca cei de la Uniunea Europeana, de la Consiliul European, ca despre el vorbim, s-au mai confruntat cu asemenea situatii, nu este chiar Romania unicat in Uniune si in lume! Deci atunci cand esti intr-o coabitare, iata ca exista si situatii neplacute de acest gen, daca o tara nu le rezolva ea", a conchis eurodeputatul PNL.


(682 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Renate Weber: Daca si Basescu si Ponta vor merge la Bruxelles, presedintele va fi asezat la masa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53630709648132 seconds.