Miercuri, 27 Iunie 2012 - 05:16 AM Aleg.RO: Un CONDAMNAT pentru UCIDERE din culpa a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures!

Publicat de: ---

jurnalulnational Un CONDAMNAT pentru UCIDERE din culpa a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures!

Cu 26 de voturi pentru, din 34, Consiliul Judetean Mures l-a ales in functia de vicepresedinte pe social-democratul Ovidiu Dancu . Acesta are o condamnare de doi ani cu suspendare, pentru ucidere din culpla.

In ianuarie 2006, Dancu, pe atunci primar al orasului Ludus, si-a impuscat in gat (sic!) un prieten, la o partida de vanbatoare. Nicolae Gherman, 36 de ani, tata a doi copii, nu a murit pe loc, ci dupa cateva zile de suferinta, la Spitatul Judetean Mures.

Incidentul a fost considerat... accident de munca. Inspectorii de munca au stabilit ca Dancu a executat foc dintr-un unghi de 90 grade, desi prevederile privind vanatoarea arata ca focul trebuie sa fie executat din unghi de 45 de grade fata de tarc. A fost amendata Agentia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), cu suma de 5.000 de lei. Dancu a primit o amenda mai mica, de 4.000 de lei.

La vremea respectiva, ziarul Gardianul a citat un vanator martor al incidentului, care a relatat cum s-a petrecut tragedia: 'S-a intors (Dancu – n.n.) cu arma la 90 de grade inspre dreapta, ca sa traga asupra unui mistret care a venit din spatele vanatorilor. Asa ceva e strict interzis. Vanatorul nu are voie sa traga decat inspre inainte si pe o raza de maximum 45 de grade stanga-dreapta. Altfel, isi poate rani colegii care stau pe linie cu el'.

Conform radiomures.ro, Ovidiu Dancu, recunoaste ca imaginea sa are 'putin de suferit', din cauza incidentului din 2006, dar spera ca experienta sa in administratie sa compenseze. 


(755 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Un CONDAMNAT pentru UCIDERE din culpa a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Mures! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5818190574646 seconds.