Miercuri, 27 Iunie 2012 - 05:16 AM Aleg.RO: Viceprimarii din Tirgu-Mures, izgoniti din primarie

Publicat de: ---

jurnalulnational Suparat ca s-a ales cu doi viceprimari din opozitie, primarul Dorin Florea le-a dat birouri la aproape un kilometru de sediul central

Luni dimineata, inainte de ora 8 . Cei doi viceprimari se prezinta la serviciu, cu forte proaspete si chef de munca. Si-au adus cateva obiecte pe care sa si le aseze pe noile birouri. Isi facusera planuri de decorare, mai ales ca predecesorii lor s-au lafait in birouri spatioase si aveau unde sa-si aseze bibelourile. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, celor doi li s-a aratat scurt usa si au fost scosi fara menajamente din Primarie. Au avut noroc, primarul s-a milostivit si nu i-a lasat in strada. Le-a dat in schimb doua la aproape un kilometru distanta de sediul central, intr-o cladire care gazduieste Politia Locala, un ziar, sediile PRM, UDMR si PC si alti mici locatari. Ce-i drept, birourile au fost proaspat zugravite, iar viceprimarii vor trebui sa se multumeasca fiecare cu o masa si trei scaune. Au voie sa aleaga unde isi pun tablourile cu stema tarii, cadou din partea Primariei.

Explicatia e simpla, si porneste de la culorile de pe tricourile celor doi. Josza Tibor a fost ales pe listele UDMR, iar Ionela Ciotlaus vine din partea PNL. Iar primarul PDL-ist nici nu se sfieste sa-si ascunda ideile razbunatoare. 'Ei au venit din afara Primariei. Daca ne luam dupa mesajele electorale si modul in care au hulit Primaria… In special domnul Josza Tibor care a lucrat in Primarie iar dupa aceea a ajuns sa lucreze cu o serie de gasti, de interlopi, atacand Primaria in toate cotloanele ei. Mi-era foarte greu ca acest om sa vina sa lucreze aici, sau directorii sa stea alaturi de el. Directorii au amenintat clar ca vor parasi Primaria in momentul in care acest om, dupa ce i-a balacarit si i-a murdarit sa vina sa lucreze cu ei. Ei (viceprimarii – n. red.) au preferat sa mearga alimentand ura, dezbinarea, lucrurile urate. Doamna Ciotlaus banuiesc ca trebuie sa isi convinga liderii care au trimis-o acolo ca nu poti sa ataci Primaria dupa masa si dimineata sa vii sa-i ceri viceprimarului sa lucreze cu primarul', a declarat Dorin Florea.

Totusi, primarul a venit si cu o scuza plauzibila pentru excluderea celor doi: 'In momentul acesta Primaria intra in reabilitare pe ceea ce inseamna instalatia electrica, si o parte din directori vor pleca in alte birouri'.

Viceprimarii asteapta. Inca nu le vina sa creada unde au ajuns si spera ca cineva va veni sa le faca dreptate. 'Eu am venit sa-mi fac treaba, am venit sa fac administratie, administratie se poate face de oriunde, si din gara, si din fata Primariei, si din Primarie. Singurul lucru pe care eu personal i l-am comunicat domnului primar Dorin Florea este acela ca daca dansul considera ca o relatie functionala intre viceprimar si aparatul executiv al primariei, respectiv intre viceprimar si domnia sa, poate fi realizata dintr-un birou de aici, atunci lucrurile sunt in regula. Dansul mi-a spus ca nu are o alta varianta in acest moment, asa ca noi vom face administratie de aici', a declarat Ionela Ciotlaus.

 'Din pacate este cam greu fiindca suntem la aproximativ 4-5 minute fata de Primarie, nu ni s-a pus la dispozitie nici masina nici nimic. Avand in vedere ca suntem la o anumita distanta, nu putem sa fim in contact cu serviciile primariei, nu avem nicio legatura cu directorii, o sa fie foarte greu', a completat celalalt viceprimar, Josza Tibor.

Deja reactiile au aparut, deocamdata doar din partea UDMR, care va cere primarului explicatii scrise de ce i-a exilat pe cei doi membri ai echipei din sediul central. 


(936 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Viceprimarii din Tirgu-Mures, izgoniti din primarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.