Miercuri, 25 Iulie 2012 - 06:04 AM Aleg.RO: Basescu: Antonescu a mintit, in CSAT cinci oameni n-au fost de acord cu demiterea lui Opris

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Ziarul Financiar 24 .07.2012

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a sustinut marti ca presedintele interimar, Crin Antonescu, a amintit atunci cand a sustinut ca doar Iulian Fota s-a opus demiterii sefului STS, Marcel Opris, deoarece in CSAT au fost "cinci oameni" care nu au fost de acord cu o asemenea decizie.

Traian Basescu a facut aceasta declaratie intr-o discutie on-line la ziare.com.

Consilierul prezidential Iulian Fota a declarat, duminica seara, la Realitatea TV, ca optiunea sa in cazul propunerii de demitere a sefului STS nu ar fi trebuit sa fie facuta publica de catre presedintele interimar, Crin Antonescu, sedintele CSAT fiind secrete.

Fota a fost intrebat daca a fost singurul care s-a pronuntat impotriva demiterii sefului STS, Marcel Opris, insa a refuzat sa raspunda.

"Trebuia sa sanctionam un om, respectiv pe generalul Marcel Opris prin demitere, si vreau sa spun ca in cariera unui militar demiterea este o chestiune foarte grava. (...) Faptele pe care le-am avut noi la dispozitie pentru a judeca cazul respectiv nu justificau o asemenea masura", a sustinut Fota.

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, ca a propus in CSAT eliberarea din functie a directorului STS, Marcel Opris, insa consilierul prezidential Iulian Fota s-a opus, o hotarare neputand fi luata in conditiile in care deciziile Consiliului se iau prin consens.

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, vineri seara, la Digi 24, ca miza schimbarii sefului STS, Marcel Opris, ar fi legata de fraudarea referendumului din 29 iulie prin faptul ca prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central.

"Transmiterea datelor la BEC se face de catre STS, o structura garantata a statului si aveau nevoie ca sa mai adauge doua milioane, trei milioane de voturi in transmisie, ca alta explicatie nu am, de asta vroiau sa-l schimbe pe directorul STS. (...) Alta explicatie nu am de ce aceasta inscenare, cand presedintele interimar putea sa spuna foarte simplu ?domnul Opris, incetati functionarea telefonului operativ la presedintele suspendat?", a sustinut Basescu.


(667 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Basescu: Antonescu a mintit, in CSAT cinci oameni n-au fost de acord cu demiterea lui Opris | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7529890537262 seconds.