Miercuri, 25 Iulie 2012 - 06:04 AM Aleg.RO: DIICOT efectueaza peste 250 de perchezitii. Printre persoanele vizate se numara si Cezar Magureanu, senator PSD

Publicat de: ---

7plus Autor: Ionut Zgimbau

Lucratori ai DIICTOT au descins in peste 250 de locatii din Bucuresti si din tara pentru destructurarea unei retele de evazionisti . Printre suspecti se numara si Cezar Magureanu, senator PSD, apropiat al clanului “Butoane”.

Procurori din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au descins, marti, in 256 de locatii din 10 judete ale tarii cu scopul de a destructura o retea de evazionisti, printre invinuiti numarandu-se si senatorul PSD de Giurgiu, Cezar Magureanu, precum si Octavian Grecu, zis “Butoane”.

Conform lucratorilor DIICOT, perchezitiile au avut loc in locuintele si depozitele en gros de alimente si materiale de constructii a mai multor persoane si societati comerciale, ce isi aveau sediul pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea.

“In mod concret, activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme S.C. Lemarco S.A. Bucuresti, S.C. Ductil Rom S.A. Bucuresti, S.C. Novicio Food & Beverage S.R.L. Ilfov si S.C. vega Trade Comodities S.R.L. Giurgiu”, se arata intr-un comunicat al DIICOT publicat pe site-ul propriu.

Conform anchetatorilor, pe langa senatorul PSD si liderul clanului “Butoane”, din cadrul retelei mai faceau parte si functionari ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directiei Generale a Finantelor Publice Giugiu si ai Garzii Financiare.

“Cercetarile efectuate pana la aceasta data au concluzionat faptul ca, in perioada anilor 2010 ? 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depaseste suma de 40 milioane de euro anual”, se mai arata in comunicat.


(666 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

DIICOT efectueaza peste 250 de perchezitii. Printre persoanele vizate se numara si Cezar Magureanu, senator PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4181489944458 seconds.