Joi, 26 Iulie 2012 - 06:03 AM Aleg.RO: Directorul de achizitii din ANAF si ginerele senatorului Magureanu, retinuti de procurorii DIICOT

Publicat de: ---

jurnalulnational Directorul de achizitii din ANAF si ginerele senatorului Magureanu, retinuti de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au emis ordonante de retinere pe numele directorului de achizitii din cadrul ANAF, Dan Stroe si pe numele ginerelui senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, in dosarul care vizeaza un grup infractional specializat in evaziune fiscala, care a produs un de peste 40 milioane anual .

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat ca in cadrul perchezitiilor la domiciliul lui Dan Stroe au fost gasiti 600.000 de euro, iar la cel a lui Octavian Grecu (zis Butoane), 50.000 de euro. Senatorul Cezar Mircea Magureanu este cercetat de procurorii DIICOT, numele sau aparand in dosarul in care sunt anchetati membri unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, precum si alti directori ANAF, fiind creat un prejudiciu de peste 40 milioane de euro anual.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii de la crima organizata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR - DCCO si IGPF, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii / livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si / sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA.

In acest scop, au fost efectuate un numar de 256 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea.

In mod concret, activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme: - S.C. LEMARCO S.A. Bucuresti - reprezentata de invinuitul Tudor Constantin; - S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucuresti - reprezentata de invinuitul Sorin Stuparu; - S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentata de invinuitul Nicole Saikaly; - S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu - reprezentata de invinuitii Sorin Adrian Gazdac si Raluca Livia Gazdac.

DIICOT precizeaza ca activitatea infractionala a acestor invinuiti a fost sprijinita in diferite forme de catre Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in cadrul ANAF; Elena-Madalina Naipeanu, angajat DGPF Giurgiu; Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe, Mihaita Penciu, comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de catre invinuiti pe raza judetului Giurgiu a fost sprijinita de catre invinuitul Octavian Grecu, zis 'BUTOANE'.

La activitatea infractionala a invinuitilor Sorin Gazdac si Raluca Gazdac a contribuit si Cezar Magureanu, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata.

Cercetarile efectuate pana la aceasta data au concluzionat faptul ca, in perioada anilor 2010 - 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depaseste suma de 40 milioane de euro anual.


(641 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Directorul de achizitii din ANAF si ginerele senatorului Magureanu, retinuti de procurorii DIICOT | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.7979099750519 seconds.