Marți, 31 Iulie 2012 - 06:24 AM Aleg.RO: REFERENDUM 2012. Sase primari PDL din Prahova apar in dosare penale privind infractiuni electorale

Publicat de: ---

Gândul

Numele a sase primari PDL din judetul Prahova apar in dosare penale deschise de Inspectoratul de Politie Judetean Prahova pentru infractiuni la Legea referendumului, in unele dosare fiind vorba de tentativa de influentare a votului, celelalte trei fiind deschise pentru mita electorala .

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Prahova, Raluca Brezeanu, la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie au fost deschise sase dosare penale in care apar numele unor primari din judet, toate cele sase dosare fiind deschise avand ca obiect infractiuni la Legea referendumului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unii dintre primari sunt cercetati penal, in timp ce numele altora doar apar in dosar, fara a fi ei insisi suspecti, dar avand legatura cu cauza, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Prefectul judetului Prahova, Marius Sersea, a declarat ca, potrivit informarilor pe care le-a primit in calitate de prefect, cele sase dosare penale in care apar numele celor sase primari fac parte dintr-o serie de 12 dosare penale intocmite de IPJ Prahova in baza Legii 3/2000. Prefectul a aratat ca unele dosare sunt intocmite pentru incalcarea articolului 52, alin. 1, care pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum, in timp ce altele au fost intocmite pentru incalcarea art. 54 din aceeasi lege, articol care prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la cinci ani pentru promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze in cadrul referendumului. Prefectul Marius Sersea nu a facut publice numele celor sase primari.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cei sase edili, ale caror nume apar in dosarele penale sunt primarii localitatilor Batrani, Lipanesti, Plopeni, Apostolache, Campina si Baicoi.

Potrivit sefului CJ Prahova, care este si co-presedinte al USL Prahova, fiind liderul filialei judetene a PSD, numele primarului comunei Batrani, Gheorghe Necula, cel al primarului comunei Filipestii de Padure, Costel Morarescu, si cel al primarului orasului Plopeni, Dragos Nita, apar in dosare penale deschise pentru incalcarea art. 52., alin. 1 din Legea referendumului.

Numele primarului din Apostolache, Mihail Bratu, cel al primarului municipiului Campina, Horia Tiseanu, si cel al primarului orasului Baicoi, Ciprian Statescu, apar in dosare privind incalcarea art. 54 din Legea 3/2000.


(573 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

REFERENDUM 2012. Sase primari PDL din Prahova apar in dosare penale privind infractiuni electorale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.8129079341888 seconds.