Joi, 23 August 2012 - 06:32 AM Aleg.RO: Conducerea PNL ii mandateaza pe deputati sa nu voteze inceperea urmaririi penale in cazul Dobre

Publicat de: ---

Gândul

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a anuntat, miercuri, ca Biroul Politic al formatiunii si-a mandatat deputatii sa nu voteze solicitarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru Victor Paul Dobre, intrucat nu exista motive intemeiate sa se dea curs solicitarii Parchetului .

"BPC a stabilit cu unanimitate de voturi sa mandeteze deputatii PNL sa nu voteze solicitarea inceperii urmaririi penale impotriva deputatului si fost ministru delegat pentru administratie Victor Paul Dobre. Analiza noastra a aratat ca nu exista motive intemeiate pentru ca deputatii sa dea curs acestei solicitari. Asadar nu vom vota aceasta solicitare", a anuntat Mihai Voicu.

El a mai spus ca Biroul Politic al PNL i-a mandatat pe reprezentantii liberali din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor ca, in coordonare cu colegii din USL, sa supuna la vot in Comisia juridica o decizie prin care sa solicite Parchetului General un raspuns, privind mentinerea in continuare a aceastei solicitari.

"Spunem acest lucru luand in considerare decizia Curtii Constitutionale, care, in mai multe parti - aceea prin care confirma rezultatul alegerilor, aceea prin care admite ca un numar mai mic sau mai mare de cetateni de fapt nu trebuiau sa se regaseasca in listele electorale, este vorba de persoanele decedate si de cetatenii cu domiciliul in strainatate, care in mod eronat apar pe listele electorale permanente - asadar Curtea, prin aceasta decizie vine sa justifice acele adrese incriminate prin care reprezentantii care le-au expediat isi exprimau faptul ca nu-si pot asuma acuratetea pana la ultima persoana in listele electorale permanente", a explicat purtatorul de cuvant al PNL.

El e mentionat ca, in lumina noilor decizii, PNL doreste ca, institutional, prin intermediul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, sa intrebe Parchetul General daca isi mentine aceasta cerere de incepere a urmaririi penale.

"Ne dorim ca aceasta adresa sa fie transmisa in urma unei decizii a Comisiei Juridice si nu individual, de catre un parlamentar, probabil ca nu ar avea aceeasi cadere un parlamentar sa faca. Inainte de inceperea dezbaterilor pe fond ale Comisiei, dar la prima sedinta a Comisiei Juridice", a mai spus Mihai Voicu.

El a mentionat ca pasii concreti vor fi decisi in grupurile parlamentare, in functie de derularea evenimentelor. "Noi am exprimat doar opinia politica a grupului parlamentar, si anume ca nu consideram ca sunt motive pentru a vota, intr-un fel sau altul, solicitarea de incepere a urmaririi penale. Vom discuta si in USL, cred ca atmosfera este in acelasi sens si in grupul parlamentar social-democrat. Pana la urma, avem aceleasi argumente, este un subiect comun. Nu cred ca in interiorul PSD va exista o alta pozitie", a mai spus Voicu.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, in 14 august, ca raportul Comisiei juridice in cazul Victor Paul Dobre sa fie finalizat pana in data de 10 septembrie, juristii Camerei urmand sa se reuneasca in sedinta la 27 august.


(497 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Conducerea PNL ii mandateaza pe deputati sa nu voteze inceperea urmaririi penale in cazul Dobre | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65447092056274 seconds.