Luni, 27 August 2012 - 05:48 AM Aleg.RO: Codrin Stefanescu (PSD): Propunerea senatorului PNL Ioan Ghise nu trebuie ignorata

Publicat de: ---

Money.ro

Intr-un comunicat remis duminica AGERPRES, Codrin Stefanescu sustine ca nu trebuie trecuta cu vederea nici propunerea senatorului PNL Varujan Vosganian conform caruia, daca acuzatiile privind conflictele de interese care privesc judecatorii Curtii sunt reale, acestia trebuie sa se recuzeze, intrucat votul e viciat .

 

In opinia lui Stefanescu ar trebui sa se tina seama si miile de puncte de vedere primite de juristii si departamentele din cadrul USL, atat din partea unor specialisti in domeniul juridic si drept constitutional, dar si din partea societatii civile, "si asta pentru ca, toate aceste pozitii pot reprezenta un punct de plecare pentru o analiza aprofundata in cadrul grupurilor parlamentare reunite ale USL".

 

Potrivit reprezentantului PSD, daca Parlamentul mai are o singura solutie legala pentru validarea referendumului este obligatoriu sa o aplice.

 

Senatorul PNL Ioan Ghise va propune, luni, in plenul reunit al celor doua Camere, un proiect de hotarare a Parlamentului prin care sa se ia act de deciziile BEC si CCR si sa se constate ca presedintele Traian Basescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de romani.

 

"Aceasta hotarare vizeaza aplicarea articolului 10 din Legea referendumului in continuarea obligatiei ce revine Parlamentului conform articolului 3 din Hotararea 34 a Parlamentului, din 6 iulie, prin care Legislativul urmeaza sa decida procedura de urmat. Procedura de urmat este ca prin decizia ei, CCR in loc sa se pronunte in privinta constitutionalitatii procedurilor privind organizarea si desfasurarea referendumului, s-a pronuntat asupra legalitatii referendumului, ori Curtea nu este competenta sa faca asa ceva", a declarat, sambata, pentru AGERPRES, Ioan Ghise.

 

El a explicat ca CCR a dat o "hotarare in constatare" care vine in contradictie cu decizia BEC, care a stabilit ca referendumul s-a desfasurat legal.

 

"Hotararile in constatare nu sunt executorii", a subliniat Ghise.

/* (c)AdOcean 2003-2011, f5web_ro.Money.ro Nou.pozitiearticol */ ado.placement({id: 'ado-aVdQCHEr50s37WHQe.gZno65zvSho49MwxaUOjP5m6H.h7', server: 'realitatero.adocean.pl' });


(600 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Codrin Stefanescu (PSD): Propunerea senatorului PNL Ioan Ghise nu trebuie ignorata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71165013313293 seconds.