Vineri, 26 Octombrie 2012 - 07:27 AM Aleg.RO: Afla cum a ajuns deputatul Nicolae Paun la puscarie

Publicat de: ---

7plus Autor: Ana-Maria Ludatser

Initiatori a legii care propune gratierea infractorilor cu pedepse mai mici de sase ani si care nu au fost incarcerati pentru fapte grave, deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu au vizitat ieri penitenciarele Rahova si Jilava .

 

Nicolae Paun

Cei doi parlamentari au dorit sa se documenteze la fata locului, fiind interesati in principal de modul in care sunt tratati detinutii. Concluzia: sistemul din Romania este depasit si ar trebui regandit in intregime.

Nicolae Paun si Madalin Voicu au mers sa vada conditiile de trai ale detinutilor

?Am avut o intalnire cu cei care conduc aceste doua penitenciare pentru a discuta problemele cu care se confrunta. Totodata, am avut ocazia sa vedem cu ochii nostri conditiile precare in care traiesc cei care sunt incarcerati aici. Sistemul de detentie trebuie schimbat din temeli. Viitorul Guvern, indiferent de culoarea lui politica, pe langa politici economice, educationale, investitionale, are obligatia sa se concentreze si asupra acestei probleme?, a declarat pentru ?National? Nicolae Paun, care detine functia de presedinte al Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputatilor.  Impresionati de ceea ce au gasit la Rahova si Jilava, Paun si Voicu le-au oferit si solutii guvernantilor : gratierea celor care nu au comis fapte grave, arestul la domiciliu practicat in tarile civilizare si introducerea parteneriatului public-privat  pentru construirea de penitenciare private.


(637 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Afla cum a ajuns deputatul Nicolae Paun la puscarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 2.9915130138397 seconds.