Joi, 22 Noiembrie 2012 - 06:37 AM Aleg.RO: Petru Filip: Decizia CCR in cazul senatorului Mircea Diaconu este executorie

Publicat de: ---

Financiarul

Vicepresedintele Senatului Petru Filip (PSD) a declarat, miercuri,  21 noiembrie, ca hotararea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) in cazul senatorului liberal Mircea Diaconu este executorie .

“Vom lua la cunostinta. Procedeul va fi adus la cunostinta senatorilor intr-o sedinta de plen”, a afirmat Filip.

El nu a precizat insa data convocarii plenului Camerei Superioare a Parlamentului in acest sens.

“Se va pune in aplicare si se va lua la cunostinta intr-un cadru oficial, intr-o sedinta de plen. Este greu sa va spun cand se va convoca o sesiune de plen. Este vorba de planificarea unei sedinte de plen in urmatoarele doua saptamani. Mai sunt doua saptamani pana la alegeri”, a spus vicepresedintele Senatului.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca Senatul trebuie sa ia act de incetarea de drept a calitatii de senator a liberalului Mircea Diaconu prin ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti prin care se constata starea de incompatibilitate a acestuia.

CCR, cu unanimitate de voturi, a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatea judecatoreasca reprezentata de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si autoritatea legiuitoare - Senat, declansat prin refuzul Camerei superioare a Parlamentului de a lua act de incetarea de drept a calitatii de senator a lui Mircea Diaconu prin ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti prin care se constata starea de incompatibilitate a acestuia.

Decizia este definitiva si general obligatorie, se comunica presedintelui Senatului si presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie si se publica in Monitorul Oficial.


(710 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Financiarul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Financiarul:

Petru Filip: Decizia CCR in cazul senatorului Mircea Diaconu este executorie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54342198371887 seconds.