Joi, 20 Decembrie 2012 - 06:41 AM Aleg.RO: Primaria Cluj-Napoca investeste 4,8 mil. lei in lucrarile de conservare ale salii sporturilor

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Laurentiu Cotu 19 .12.2012

Primaria Cluj-Napoca a demarat in acesta saptamana proiectul de conservare a salii sporturilor, unde lucrarile de constructie au fost suspendate inca din luna martie, de o hotarare a Tribunalului Cluj. Lucrarile de conservare ale salii sporturilor, in valoare de 4,8 mil. lei (circa 1 mil. euro), presupun realizarea unui acoperis de catre compania CON-A din Sibiu, controlata de Mircea Bulboaca (cea care a finalizat peste jumatate din lucrarile de executie ale salii sporturilor de la Cluj).

Potrivit municipalitatii din Cluj-Napoca, lucrarile de executie ale salii sporturilor, investitie de peste 50 mil. lei (circa 11 mil. euro) au fost intrerupte de o sentinta judectoreasca si nu au mai putut fi continuate. Tribunalul Cluj a fost cel care a dat solutia de conservare a cladirii, iar proiectul trebuie executat de compania care a realizat pana la acel moment constructia salii sporturilor, respective CON-A. Lucrarile de conservare fac parte din structura finala a salii polivalente, iar acoperisul va avea un caracter definitiv. Insa, pentru finalizarea proiectului salii polivalente de la Cluj se va face o noua licitatie.

Licitatia pentru realizarea salii sporturilor din Cluj a fost castigata de o asociere de firme condusa de CON-A, fiind insa contestata de compania ACI Cluj. Astfel, lucrarile de constructie ale salii sporturilor din Cluj-Napoca, realizate in proportie de 60% au fost suspendate din cauza unei hotarari a Tribunalului din Cluj, la contestatia formulata de asocierea condusa de compania ACI Cluj. Astfel, ca urmare a acestei decizii, primaria Cluj-Napoca a decis anularea procedurii de licitatie privind construirea salii polivalente.

Proiectul initial consta in realizarea la Cluj a unei sali de sport cu o capacitate de peste 7.000 de locuri si o parcare subterana cu peste 440 de locuri, iar la parterul cladirii erau prevazute sali de sedinte si spatii comerciale de inchiriat.

laurentiu.cotu@zf.ro


(704 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Primaria Cluj-Napoca investeste 4,8 mil. lei in lucrarile de conservare ale salii sporturilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54222416877747 seconds.