Miercuri, 27 Martie 2013 - 06:23 AM Aleg.RO: Antonescu: Miscarea Populara, un episod jenant al lui Basescu

Publicat de: ---

cronicaromana   Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca initierea Fundatiei “Miscarea Populara” de catre Cristian Diaconescu face parte dintr-un “episod foarte jenant” al lui Traian Basescu, apreciind ca fostul lider UNPR este “caraghios” in postura de “apostol al dreptei” .

“E jenant din multe puncte de vedere, nici macar nu mai e atat de jenant prin prisma echidistantei presupuse de Constitutie pentru presedinte si de asemenea pentru corpul sau de consilieri. Ne-am obisnuit de foarte multa vreme cu recitalurile domnului Lazaroiu, de exemplu, dar nu numai, domnul Diaconescu ii calca apasat pe urme, care numai a consilieri prezidentiali cum sunt in toata lumea nu seamana. Faptul fara precedent in istoria politica, si anume acela ca niste consilieri prezidentiali care continua sa fie, adica nu au demisionat (…) au biroul si lucreaza consilieri ai presedintelui Romaniei, echidistant politic si intemeiaza in acelasi timp tot felul de lucruri”, a sustinut Antonescu, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

El a adagat ca “mai jenant” decat implicarea consilierilor prezidentiali in actiunea politica, este faptul ca Traian Basescu “isi arata saracia resurselor politice”. “Adica vorbesti de mari miscari, vorbesti de dreapta, vorbesti de milioane de alegatori care asteapta si nu ai altceva de oferit decat eternul Lazaroiu si inca doi consilieri travestiti in oameni de dreapta … Pai, domnul Cristian Diaconescu nu e caraghios? Nu e caraghios ca e un om care a debutat in PSD, care a afirmat ca e un om de stanga, care dupa aceea a servit ?interesul national? sub culorile unui alt partid de stanga al carui presedinte de onoare nu stiu daca nu cumva inca este, UNPR, devine brusc un om de dreapta, ba, mai mult, un fel de apostol al dreptei, impreuna cu domnul Lazaroiu, desigur, al unei drepte asteptate de milioane de oameni. Asta e foarte jenant”, a declarat Antonescu.

De asemenea, liderul liberal a raspuns intrebarilor privind o eventuala noua suspendare a presedintelui. “Aici suntem intr-o piesa de proasta factura, grotesca, incat nu poti sa-ti bati joc de suspendare. Stai si razi atata vreme cat poti uita ca e vorba de un om pus sa fie inca un an si ceva presedintele Romaniei. (…) Nu-mi bat joc de suspendare pe un episod ca acela in vestuta. Daca se intampla ceva mai grav, atunci contati pe noi. Suspendarea e un lucru serios”, a spus liderul PNL.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, luni, intr-o postare pe blog, ca a decis, impreuna cu “colegii” sai, sa initieze procedurile pentru infiintarea Fundatiei “Miscarea Populara”, mentionand ca “noua forma de expresie” isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta.

“Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei ?Miscarea Populara?. Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva – semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc”, scrie Diaconescu.

El mentioneaza “liniile principale ale obiectivelor” celor care au initiat acest demers, respectiv “modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta, stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide, promovarea culturii romanesti precum si stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, dialog continu cu romanii care traiesc in afara granitelor precum si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa, strategii vizand incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei”.

Diaconescu mentioneaza totodata ca in actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza “dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre”. “Misiunea acestei fundatii este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze o Romanie moderna”, mai scrie Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu scrie, pe contul sau de Facebook, ca se va inscrie in Fundatia “Miscarea Populara”, a carei initiere a fost anuntata anterior, pe blogul sau, de Cristian Diaconescu, la randul sau consilier prezidential.

“Eu ma voi inscrie in Fundatia ?Miscarea Populara?. Cati dintre voi vor face la fel?”, noteaza Lazaroiu. “Si eu subscriu, Sebastian”, a scris pe Facebook si Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui. “Fireste ca ma voi alatura Fundatiei Miscarea Populara. Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!”, a notat pe contul sau de Facebook si consilierul prezidential Iulian Chifu.

 


(587 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Antonescu: Miscarea Populara, un episod jenant al lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.91212010383606 seconds.