Joi, 25 Aprilie 2013 - 05:59 AM Aleg.RO: Serial CR: Saptamana si escrocul! Astazi: Gheorghe Seculici!

Publicat de: ---

cronicaromana Gheorghe Seculici . Fost vicepremier. Fost presedinte al Consiliului Judetean Arad. Fost consilier judetean si local. Fost secretar executiv al PD. Actualmente liderul pedelistilor aradeni.Un afacerist oneros care a imbinat, cu profit maxim, afacerile cu politica. Fiica sa Ela Seculici s-a casatorit cu Gheorghe Falca (caruia ii vom ?dedica? saptamana viitoare un intreg serial), controversatul primar al Aradului, cel care i-a facilitat socrului sau accesul la banii Primariei. In contextul in care nasul de cununie al cuplului Falca-Seculici a fost nimeni altul decat Traian Basescu, reteta succesului a fost garantata!

Contracte cu dedicatie

Averea lui Seculici a crescut de la an la an. Contractele cu dedicatie, evident pe multi bani publici, venite pe filiera ginerelui sau i-au umplut conturile tupeistului Seculici. Obsesia acestuia pentru bani este de notorietate in Arad, dar si in Aleea Modrogan, sediul central al pedelistilor. Individul, duplicitar, arogant si fara scrupule, a adus, sistematic, grave prejudicii de imagine partidului care i-a sustinut politic tupeul si afacerile cu statul.

Seculici este actionar principal al SC PROIECT ARAD SA, firma care a primit, fara licitatie, din 2001 pana in present nu mai putin de 18 contracte in valoare de 27 miliarde de lei din partea Consiliului Local Arad. Negocierea ?cu o singura sursa? este preferata de Falca, atunci cand la mijloc, sunt interesele financiare ale socrului sau.

Duplicitar, tradator si turnator…

Anul trecut, pe fondul iminentei pierderi a Puterii de catre PDL, Seculici a incercat o trecere la PNL, promitand sustinerea candidatilor Uniunii la locale si parlamentare. Ar fi tradat, in schimbul protectiei pe care a cerut-o noii Puteri. A fost refuzat, negand ulterior ca ar fi parasit PDL, desi liderii USL Arad confirmasera faptul ca Seculici incercase orice tertip (spunand ca va aduce cu el si doi parlamentari, dar si 9 primari din judet! ) pentru a intra in PNL. Era chiar perioada trecerii lui Frunzaverde la liberali, cand pierderea privilegiilor conferite de actul guvernarii de catre gasca pedelista era iminenta!

Atat de mare este ipocrizia acestuia, incat l-a turnat, pe fondul unor neintelegeri, chiar pe ginerele sau, primarul Falca! Substratul descinderilor de anul trecut de la Primaria Arad este chiar Gheorghe Seculici, cel care se afla in spatele dosarului DNA ce il vizeaza pe primarul Aradului. Falca se afla, la acea data, in conflict decshis cu Seculici. ?Seculici are conexiuni foarte puternice, inclusiv in DNA. Precedentul dosar al lui Falca se trage tot de la socrul sau, cu care a fost in conflict la vremea respectiva. La nivelul asta nu se tine cont de relatia socru-ginere?, declarau la acea data procurorii DNA pentru un cotidian central.

Se pare ca la baza conflictului dintre socru si ginere a stat desemnarea candidatului pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Arad. ?Falca a mers pe mana lui Iotcu, in defavoarea lui Gheorghe Seculici. De aici a pornit totul. Nu ar fi de mirare sa auzim in perioada urmatoare ceva si despre Iotcu?, au declarat aceleasi surse. De altfel, despre conflictul dintre Seculici si Falca s-a mai scris, primarul Aradului demisionand din functiile de conducere ale partidului tocmai din cauza acestor discutii.

Documentele verificate de DNA se refera la un contract cu firma Confort, patronata de ?regele asfaltului? din Banat, Georgica Cornu. Acesta a confirmat ca in spatele controalelor DNA  e vorba de niste reglari de conturi. ?Nu vedeti ca toate conflictele astea au la mijloc niste conflicte personale. Sunt multe persoane care ar vrea acuma sa prinda un post, sa ?munceasca? pentru popor. Acuma se lupta intre ei. Sunt convins ca sunt niste reclamatii in interiorul partidului?, a spus Georgica Cornu. In conditiile in care Seculici a fost refuzat de liberalii din judet, acesta a inceput sa cerseasca intrarea in PNL pe la sediul central al liberalilor, de la Aviatorilor. Si acolo a fost, insa, respins!

 Afaceri si cu Consiliul Judetean Arad. Dar si cu banii europeni!

De altfel, pentru a evita surprize de acest gen, USL Arad iesea in public, cerand, nici mai mult nici mai pu?in, decat demisia lui Gheorghe Seculici din func?ia de consilier jude?ean. Concret, presedintele PDL Arad, consilierul judetean Gheorghe Seculici, era acuzat ca deruleaza afaceri cu Consiliul Judetean Arad! Informatia a fost certificata de documente, care arata faptul ca firma Proiect SA este subcontractant al firmei Confort din Timisoara, in documentatia prin care a castigat o serie de licitatii in cadrul Masterplanului Apa-Canal, derulat de CJA.  Firma Proiect SA apare in calitate de subcontractant la cel putin doua licitatii, cu activitati de inginerie si consultanta tehnica, urma sa primeasca 206.686 lei, respectiv 177.000 lei.Potrivit legislatiei (Legea 161/2003 pentru prevenirea si sanctionarea coruptiei, art. 90), un consilier judetean care este administrator sau actionar la o firma care deruleaza afaceri cu Consiliul Judetean este in stare de incompatibilitate. Spiritul legii este clar: un consilier CJA nu poate derula contracte cu CJA.

Firma condusa de Seculici participa la licitatie impreuna cu firma Confort din Timisoara, a omului de afaceri Georgica Cornu. Este vorba despre firma suspectata de DNA ca deruleaza afaceri necurate cu Nicolae Iotcu si Gheorghe Falca. Paradoxal este faptul ca Georgica Cornu se plansese lui Falca de faptul ca Seculici il reclamase si pe el la DNA. Ăsta este adevaratul caracter al lui Seculici!

Masterplanul Apa-Canal este un amplu proiect de infrastructura care porneste de la cerinta UE de modernizare a infrastructurii in statele membre. Proiectul ?Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Arad?, sustinut de Uniunea Europeana, este in valoare totala de 139.592.104 de euro, iar  Compania de Apa Arad este beneficiar al proiectului. UE a asigurat mai mult de 76 la suta din viitoarele investitii, iar Guvernul 11,7 la suta. Compania de Apa finanteaza lucrarile in procent de 10,2 la suta din valoare, fondurile fiind obtinute prin contractarea unui credit bancar. Administratia sustine de asemenea investitiile cu 1,8 la suta din valoarea totala. In prima etapa, proiectul se va implementa in localitatile Arad, Fantanele, Curtici, Macea, Santana, Siria, Galsa, Ghioroc, Cuvin, Minis, Paulis, Ineu, Pecica, Pancota, Nadlac si Lipova.Contractul de finantare a Masteplanului apa-canal a fost semnat in 2010 de Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cotosman, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Gheorghe Banatean, directorul Companiei de Apa Arad. Mircea Cotosman este un fost director in firma Smithfield, firma care are puternice legaturi cu Gheorghe Seculici. Probabil prin Gheorghe Seculici, PDL Arad l-a sustinut pe Mircea Cotosman pentru o functie de secretar de stat in Guvernul PDL condus de Boc.

Obsedat de functii

Si cum Seculici este obsedat de functii, a aterizat, cu sustinere politica, pe la inceputul lui 2012, in Consiliul de Administratie al Transelectrica. Conteaza prea putin ca profesia sa de arhitect nu ii confera pregatirea gestionarii unei astfel de companii, cu cifre de afaceri uriase. Dar, raportandu-ne la gasca numita in acelasi CA ( care avea, printre altii, un jurnalist, un antrenor de fotbal si un specialist in stiinte militare ), nu putem decat sa concluzionam ca locul unui escroc si a unui incompetent de talia lui Seculici nici nu putea sa fie altul decat intr-o asemenea ?companie selecta?. Este evident ca  politizarea consiliului de administratie are legatura cu baietii destepti care invart sute de milioane de euro in domeniul energiei.

Si cum, nea Ghita Seculici se descurca de functii si in timpul guvernarii USL, chiar luna trecuta Colegiul de conducere al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad, a decis, intr-o sedinta scandaloasa, revocarea din functia de presedinte al CCIA Arad a lui Nicolae Bacanu! Totul statutar, spun revocatorii. Un puci, spune Bacanu. In locul sau, cocotat nimeni altul decat Seculici.

Acest tip de specimene precum Videanu, Pinalti Stefan, Gheorghe Seculici, iar lista va continua saptamanal, au adus Romania in mocirla decredibilizarii accentuate.Iar pretul urias al acestor actiuni de devalizare a bugetului de stat il platim, din pacate, fiecare dintre noi!


(1140 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Serial CR: Saptamana si escrocul! Astazi: Gheorghe Seculici! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75911688804626 seconds.