Luni, 29 Aprilie 2013 - 05:53 AM Aleg.RO: Primaria Bucurestiului aloca peste 80 mil. euro pentru o sala multifunctionala la Lia Manoliu

Publicat de: ---

WallStreet Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va aloca peste 80 de milioane de euro pentru construirea unei sali multifunctionale in Complexul Sportiv "Lia Manoliu", lucrarile urmand sa dureze doi ani, potrivit unui proiect de hotarare, ce a fost adoptat sambata de consilierii generali, scrie <a href="http://www .mediafax.ro">Mediafax.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investitii "Sala Multifunctionala - Compex Sportiv Lia Manoliu", valoarea totala a investitiei fiind de 80.597.950 de euro, inclusiv TVA, din bugetul municipalitatii, iar durata de realizare, de 24 de luni.

"Construirea unei sali multifunctionale cu caracter polivalent in cadrul Complexului Sportiv National «Lia Manoliu», va contribui la dezvoltarea si sustinerea potentialului acestei zone metropolitane, destinate preponderent sportului", se precizeaza in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

In document se mai arata ca arena multifunctionala va avea o capacitate de aproximativ 12.000 de persoane, suprafata totala necesara pentru toate functiile arenei fiind de aproximativ 40.000 de metri patrati.

Astfel, constructia va avea o amprenta la sol de 10.000 de metrii patrati si un regim de inaltime S+P+3E.

Totodata, sala va avea "toate dotarile aferente activitatilor sportive, de divertisment si de afaceri" si va fi acoperita cu o structura de grinzi cu portanta ridicata si invelitoare din tabla vopsita in camp electrostatic si luminatoare de sticla, se mai arata in proiect.

In expunerea de motive a proiectului, se mai arata ca s-a identificat posibilitatea ca in sala sa fie practicate urmatoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal in sala, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastica, tir sportiv, scrima, tenis de masa, dar si a altele.

"Constructia salii multifunctionale moderne si impresionante, presupune utilizarea celor mai noi tehnologii, in vederea facilitarii unei transformari functionale rapide, din arena sportiva in scena de concert, sau centru pentru congrese. (...)Trecerea rapida de la o manifestare la alta presupune posibilitatea reamenajarii in cel mai scurt timp. Astfel, este esential sa fie avuta in vedere si optimizarea costurilor de reamenajare", se precizeaza in raportul de specialitate al proiectului.

Tot sambata, consilierii generali au aprobat si proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru construirea Academiei de Tenis in Compexul Sportiv Lia Manoliu, care va avea sase terenuri de tenis si gradene pentru 1.300 de spectatori si care ar urma sa coste municipalitatea, 1,75 milioane de euro.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, in 12 aprilie, la conferinta in care a prezentat "starea Bucurestiului", la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general, ca doreste continuarea proiectului privind Arena Nationala cu o sala polivalenta de cel putin 12.000 de locuri, ale carei lucrari vor incepe in 2013, dar si cu un patinoar de 6.000 de locuri in incinta Complexului National.

La sfarsitul lunii noiembrie 2012, Guvernul a transferat Primariei Generale a Capitalei un teren de peste 52.000 de metri patrati din Complexul "Lia Manoliu" pentru constructia unei sali de sport multifunctionale, cu conditia inceperii lucrarilor in termen de un an si finalizarii salii in trei ani de la data transferului terenului, care a fost dispus prin hotarare de Guvern.

 


(617 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Primaria Bucurestiului aloca peste 80 mil. euro pentru o sala multifunctionala la Lia Manoliu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0103950500488 seconds.