Vineri, 24 Mai 2013 - 06:33 AM Aleg.RO: Primaria Sibiu deruleaza proiecte europene in valoare de 189 mil. lei

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Laurentiu Cotu 23 .05.2013

Primaria Sibiu deruleaza noua proiecte finantate din fonduri europene in valoare totala de aproximativ 189 mil. lei (aproximativ 43 mil. euro). Proiectele vizeaza modernizarea de strazi si retele, constructia unui viaduct, a unui centru de telemedicina, precum si reabilitarea si extinderea unei scoli.

Proiectul de modernizare a strazii Turnului si a piatetei Targu Pestelui are ca termen de finalizare luna aprilie a anului viitor. Lucrarile sunt intr-un stadiu avansat, urmand ca proiectul sa fie finalizat in acest an. Modernizarea retelelor de apa si canal a fost finalizata, astfel ca se lucreaza in prezent la structura rutiera.

Modernizarea strazii Ocnei se aproapie de final, reteaua de apa este deja reabilitata, zona de parcari si trotuare este finalizata, iar zilele acestea se toarna primul strat asfaltic pe carosabil, urmand ca luna viitoare lucrarile sa fie gata, conform reprezentantilor primariei din Sibiu.

Pe de alta parte, aproximativ 60% dintre lucrarile de reabilitarea si extindere a scolii generale nr. 18 din Sibiu sunt deja finalizate, acesta fiind un alt proiect european castigat de primaria din Sibiu. Termenul de executie prevazut in contract este luna septembrie 2013.

Alte trei proiecte se afla in diverse stadii care preced executia lucrarilor. In prezent se pregateste documentatia pentru achizitia lucrarilor de modernizare a spatiului public de pe strada Cuptorului. Procedura de achizitie pentru contractul de construire a viaductului Calea Surii Mici si Kogalniceanu, ofertele urmand sa fie deschise in data de 11 iunie. Proiectul de modernizare a strazilor Magheranului, Calea Gusteritei, Macaralei si Otelarilor parcurge in prezent etapa de evaluare tehnica si financiara. De asemenea, un alt proiect care a obtinut deja finantarea, este construirea centrului de cercetare si telemedicina in bolile neurologice la copii. In prezent se evalueaza ofertele depuse pentru atribuirea contractului pentru proiectare si executie. 

 

 


(554 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Primaria Sibiu deruleaza proiecte europene in valoare de 189 mil. lei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53945589065552 seconds.