Luni, 27 Mai 2013 - 06:09 AM Aleg.RO: Primaria Capitalei vrea sa construiasca mai multe pasaje rutiere in Berceni

Publicat de: ---

Gândul

Bucurestenii din sectorul 4 ar putea pierde mai putin timp in trafic, in cativa ani, insa pana atunci au nevoie de nervi tari pentru a face fata lucrarilor de infrastructura rutiera ce ar urma sa inceapa in Berceni .

Primaria Capitalei vrea sa fluidizeze traficul in intersectia dintre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei si strada Nitu Vasile. Primaria Municipiului Bucuresti  vrea sa contracteze lucrarile pentru executia proiectului "Modernizare infrastructura rutiera Piata Sudului", valoarea estimata a acestora fiind cuprinsa intre 18 si 20 milioane de euro, potrivit unui anunt publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Astfel, se vor realiza un pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti - strada Nitu Vasile, pasaje pietonale in intersectie pe directia strazii Nitu Vasile - Calea Vacaresti pe de o parte si pe alta a pasajului rutier propus, legatura pietonala prin pasajul subteran intre statia de metrou "Piata Sudului" si peroanele statiei de tramvai aflate pe Soseaua Oltenitei, si un pasaj rutier subteran la capatul dinspre strada Nitu Vasile.

De asemenea, vor fi realizate lucrari de modernizare a carosabilului si trotuarelor in intersectia dintre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei si strada Nitu Vasile, prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie, precum si realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu cate doua benzi pe sens, atat pe Calea Vacaresti, cat si pe strada Nitu Vasile.

Valoarea estimata a lucrarilor fara TVA este cuprinsa intre 83.053.056,21 de lei si 89.796.413,22 lei, fondurile urmand sa fie obtinute din fonduri europene si bugetul municipalitatii.

Termenul pentru finalizare este de 18 luni de la data atribuirii contractului.


(683 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primaria Capitalei vrea sa construiasca mai multe pasaje rutiere in Berceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61059999465942 seconds.