Luni, 27 Mai 2013 - 06:09 AM Aleg.RO: Basescu are o varianta de rezerva: Partidul Miscarea Populara, in linie dreapta

Publicat de: ---

7plus Autor: Ana-Maria Ludatser

Pentru ca ?schema? cu Partidul Popular a picat, Traian Basescu a apelat la varianta de rezerva: Partidul Miscarea Populara .

 

Traian Basescu isi doreste o noua constructie politica

Partidul Miscarea Populara, un apendice al Fundatiei Miscarea Populara

Cristian Preda si-a anuntat deja transferul la Partidul Miscarea Populara

Fundatia ?Miscarea Populara? demareaza formalitatile legale pentru infiintarea unui partid, au precizat reprezentantii ONG-ului. Anuntul vine la doar o saptamana dupa ce proiectul Partidul Popular a esuat.  ?Fundatia va avea in continuare rolul de a crea programe, strategii de dezvoltare si de a promova oameni competenti. Viitorul partid va fi bratul politic al Fundatiei, care va pune in practica programele Fundatiei?, a explicat Marian Preda. La randul sau, Sebastian Lazaroiu a precizat ca ?optiunea majoritara a membrilor Fundatiei Miscarea Populara a fost aceea de a se infiinta si un partid politic pe langa actuala fundatie?. ?Acum am inceput primii pasi, procesul e de durata. In general, inregistrarea unui partid dureaza destul de mult. (…) Sigur ca ar fi nemaipomenit daca am reusi sa sustinem la anul un candidat la prezidentiale. Obiectivul ar fi sa avem candidati la alegerile de anul viitor?, a mai afirmat Lazaroiu.

Colac de salvare pentru ?disidentii? din PDL

Recunoscut pentru opiniile sale critice la adresa actualei conduceri a PDL, europarlamentarul Cristian Preda nu numai ca a salutat aparitia noii formatiuni, ba chiar si-a anuntat si transferul. ?Daca Miscarea Populara ii va aduna pe suporterii lui Traian Basescu, iar PDL va continua sa se opuna presedintelui, ma voi regasi in mod cert in Miscarea Populara. Dincolo de faptul ca se doreste o alternativa la un PDL care este lesinat in acest moment, daca dincolo de asta Miscarea Populara va aduna suporterii lui Traian Basescu, iar PDL va ramane un partid anti-Basescu, evident ca ma voi regasi in Miscarea Populara?, a declarat Preda. ?Cred ca foarte multi oameni care in momentul asta sunt nemultumiti de actuala conducere din PDL vor cauta un loc in aceasta constructie noua. PDL va plati astfel scump eroarea de a se fi debarasat, de a se fi departat brutal de Traian Basescu?, a precizat si Sever Voinescu.

Seful statului, acuzat de incalcarea Constitutiei

Vestea aparitiei Partidului Miscarea Populara a avut ecou si in PNL. Potrivit vicepresedintelui Mihai Voicu,  presedintele Basescu a incalcat Constitutia in momentul in care a girat acest proiect politic. ?Dupa ce a pierdut Congresul PDL, Traian Basescu a inceput imediat, din nou contrar prevederilor constitutionale, sa-si formeze o constructie politica proprie?, a explicat Voicu.

Crede?i ca infiin?area Partidul Mi?carea Populara va duce automat la scindarea PDL-ului ?

Da, ma astept la varianta asta Nu, nu cred ca se scindeaza partidul condus de Blaga, odata cu aparitia Partidului MIscarea Populara Oricum in ultima perioada au fost doua mari tabere in PDL. Asa ca nu m-ar mira sa se ajunga la un asemenea deznodamant

Vezi Rezultate

 Loading ...

49 Afisari LA INCEPUTUL PAGINII


(667 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Basescu are o varianta de rezerva: Partidul Miscarea Populara, in linie dreapta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61853909492493 seconds.