Joi, 30 Mai 2013 - 06:25 AM Aleg.RO: Firea inventeaza primarul cu raspundere limitata

Publicat de: ---

evenimentulzilei Senatorul PSD Gabriela Firea sotia primarului din Voluntari, Florentin Pandele, a initiat un proiect de lege prin care propune ca primarii si presedintii de Consilii Judetene sa nu mai fie obligati sa semneze toate actele administrative, pe motiv ca nu au studii de specialitate .

Sursa: NICU DIRDIIAC

Urgenta pentru salvarea alesilor

Textul a fost depus la Parlament in procedura de urgenta, co-initiator fiind senatorul PSD Darius Valcov. Documentul propune ca primarii sa nu mai fie obligati sa semneze PUZ-uri, autorizatii sau proiecte de investitii, ba chiar sa poata delega dreptul de semnatura viceprimarilor sau chiar personalului din aparatul administrativ-teritorial.

Cu alte cuvinte, directorul de investitii, arhitectul unui oras si chiar un angajat dintr-o structura de specialitate ar putea fi imputerniciti sa semneze aprobarea unei investitii sau un alt document, fara ca acesta sa mai fie contrasemnat de primarul localitatii. Si sa fie integral raspunzatori pentru consecintele acestora. In prezent, potrivit legii administratiei publice locale, edilul unei localitati este principalul ordonator de credite si cel care semneaza documentele emise de institutie, fiind totodata raspunzator pentru consecintele acestora, inclusiv in plan juridic.

Gabriela Firea isi motiveaza initiativa intr-o declaratie politica. „Legea nu conditioneaza ca primarul sa aiba studii de specialitate care sa-i permita sa verifice documentele pe care le semneaza ... ca primarul. Primarii sunt obligati sa semneze toate actele emise de institutile in fruntea carora se afla. Mai mult, sunt responsabili administrativ, civil si penal, pentru ceea ce semneaza, chiar in conditiile in care este vorba de documente cu caracter tehnic sau juridic”, explica ea. „Sa-i ajutam pe primari si pe presedintii de CJ sa scape de hartuiala birocratica si sa se ocupe de lucrurile care conteaza cu adevarat”, incheie ea.

EVZ a incercat sa-i contacteze pe autorii proiectului. Darius Valcov nu a raspuns la telefon. O consiliera a Gabrielei Firea a solicitat ca acesteia sa i se trimita intrebarile in scris, cu promisiunea ca va raspunde astazi. (A contribuit Gabriela Antoniu)


(750 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Firea inventeaza primarul cu raspundere limitata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56886506080627 seconds.