Joi, 30 Mai 2013 - 06:25 AM Aleg.RO: Dedicatie de la USL pentru Traian Basescu: Cat de usor poate fi demis presedintele

Publicat de: ---

libertatea Parlamentarii USL vor sa fie siguri ca nu se vor mai confrunta cu o situatie asemanatoare celei din vara trecuta cand Traian Basescu n-au putut fi demis din cauza faptul ca nu s-a realizat cvorumul stabilit de lege .

Tocmai de aceea, Camera Deputatilor a adoptat o noua lege a Referendumului. Potrivit acestui proiect initiat de USLsi adoptat deja de Senat, pentru validarea referendumului este necesara indeplinirea cumulativa a doua conditii: prezenta la vot de 30% din populatia cu drept de vot (care scade de la 50%), dar si necesitatea ca 25% din totalul populatiei cu drept de vot sa se exprime pentru una din optiunile supuse referendumului. Ceea ce inseamna ca este aproape imposibil ca un referendum sa mai fie invalidat, chiar daca doar 1 din 3 romani participa la vot.

Printre cei care au initiat acest proiect se numara Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Bogdan Ciuca, iar legea prevede scaderea pragului de prezenta la toate tipurile de referendum la nivel national - cele privind revizuirea Constitutiei, demiterea presedintelui si consultarea cu privire la subiecte de interes national. Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect.

Parlamentarii PDL, PPDD si UDMR vor ataca legea la Curtea Constitutionala.

 

Voteaza articolul!

+3

-3

| azi, 13:23


(823 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Dedicatie de la USL pentru Traian Basescu: Cat de usor poate fi demis presedintele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60307192802429 seconds.