Miercuri, 19 Iunie 2013 - 06:28 AM Aleg.RO: Primaria Capitalei: Calea Victoriei intra "in renovare". Cat vor costa lucrarile care incep din iulie. GALERIE FOTO

Publicat de: ---

Gândul

Primaria Capitalei anunta ca lucrarile la Calea Victoriei incep in iulie . Artera va putea fi strabatuta la pas de catre pietoni, de la Guvern si pana la Cheiul Dambovitei, prin largirea trotuarelor.

Proiectul de largire a trotuarelor de pe Calea Victoriei va incepe in iulie, dupa ce va fi data in folosinta portiunea de bulevard dintre Calea Victoriei si Vasile Parvan, care se afla in prezent in lucru.

Pe Calea Victoriei se va renunta la o artera de banda de circulatie, care va fi impartita in mod egal pentru trotuare. Proiectul prevede si amenajarea de spatii publice, dar si trasarea de noi piste pentru biciclisti pe carosabil.

Citeste si Cand se va putea circula pe bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus, „adevarata coloana vertebrala” a Bucurestiului. GALERIE FOTO

Potrivit lui Madalin Dumitru, directorul Directiei Infrastructura din Primaria Municipiului Bucuresti, lucrarile ar putea incepe la finalul lui iulie si ca municipalitatea are mai multe variante pentru amenajarea Caii Vitoriei.

„Vom vedea care va fi varianta finala. Primarului General ii va apartine decizia, daca va fi doar o artera pietonala sau nu”, a spus Madalin Dumitru.

Reorganizarea Caii Victoriei costa 8.870.832 euro si pe o bucata importanta va avea doar doua benzi de circulatie.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), care prevede mutarea tranzitului din centrului orasului catre inelul median si crearea de zeci de spatii si piatete publice, precum si construirea de poduri pentru pietoni si biciclisti si 11 parcari noi.

Citeste si Se schimba Calea Victoriei. In sfarsit, pietonii si biciclistii vor avea mai mult spatiu

Trotuarele de pe Calea Victoriei vor fi largite si  redate pietonilor

Cum arata Calea Victoriei in planurile Primariei Capitalei

Portiunea de strada din dreptul Casei Vernescu va deveni trotuar//Foto Gandul

Primaria Capitalei va reface trotuarele de pe Calea Victoriei

Primaria Capitalei va reface trotuarele de pe Calea Victoriei

Primaria Capitalei va reface trotuarele de pe Calea Victoriei

 


(829 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primaria Capitalei: Calea Victoriei intra "in renovare". Cat vor costa lucrarile care incep din iulie. GALERIE FOTO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.