Miercuri, 19 Iunie 2013 - 06:29 AM Aleg.RO: Senatorii au aprobat incetarea mandatului conducerii ICR

Publicat de: ---

cronicaromana Plenul Senatului a adoptat marti proiectul de hotarare privind incetarea mandatelor presedintelui Institutului Cultural Roman (ICR) Andrei Marga si al vicepresedintelui Horia Garbea ca urmare a demisiilor acestora, dar si revocarea lui Vladimir Simon din functia de vicepresedinte al ICR .

Plenul forului a adoptat, in sedinta de marti, proiectul de hotarare al comisiilor pentru cultura si politica externa din Senat privind incetarea mandatelor presedintelui ICR, Andrei Marga, si al lui Horia Garbea, vicepresedintele institutiei, ca urmare a demisiilor acestora, cu 83 de voturi “pentru”, 1 vot “impotriva” si 12 abtineri, respectiv 87 de voturi “pentru”, niciun vot “impotriva” si patru abtineri, informeaza Mediafax.

De asemenea, plenul Senatului a adoptat proiectul de hotarare privind revocarea din functia de vicepresedinte al ICR a lui Vladimir Simon, cu 81 de voturi “pentru”, niciun vot impotriva si 19 abtineri.

Presedintele comisiei pentru cultura si media, Georgica Severin, a declarat, marti, in plenul Senatului ca ICR a depus un raport de activitate al institutiei doar pentru perioada septembrie 2012 – aprilie 2013, precum si contul de executie bugetara reprezentand primul trimestru al lui 2013.

Forul urmeaza sa inceapa procedurile pentru numirea unei noi conduceri a ICR.

Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat au cerut, luni, revocarea lui Andrei Marga din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), precum si a vicepresedintilor Horia Garbea si Vladimir Simon.

“In conformitate cu solicitarea facuta in Biroul Permanent (al Senatului, n.r) de lunea trecuta, comisiile reunite de cultura si politica externa au analizat situatia documentelor prezentate de ICR, in conformitate cu legea, ne referim la raportul de activitate al ICR pe anul 2012 si pe contul financiar pe 2012. (…) Am constatat ca, pentru prima data, o institutie aflata in subordinea Senatului nu a respectat legea (…) In consecinta, am supus votului comisiilor reunite aflate in cvorum propunerea ca, pentru a evita astfel de situatii, conducerea operativa a Institutului Cultural Roman, respectiv presedintele ICR, Andrei Marga, si cei doi vicepresedinti (Horia Garbea si Vladimir Simon, n.r.) sa fie demisi. Aceasta propunere a fost votata cu o larga majoritate, 11 voturi ?pentru?, 4 ?impotriva?”, a declarat atunci presedintele Comisiei pentru cultura din Senat, Georgica Severin. Acesta a explicat ca motivul pentru care s-a solicitat revocarea conducerii Institutului Cultural Roman este pentru ca ICR nu a trimis raportul de activitate si contul de executie bugetara pe anul 2012 pana la data prevazuta de lege.

Ulterior propunerii inaintate de comisiile pentru cultura si politica externa Biroului Permanent al Senatului, Andrei Marga si-a prezentat demisia din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, potrivit unui comunicat remis, luni, agentiei MEDIAFAX, de Biroul de Presa al ICR. In comunicat, Andrei Marga spunea ca demisioneaza din functia de presedinte al ICR, “cu solicitarea ca demisia sa intre in vigoare imediat”.

Tot luni si-a depus demisia si vicepresedintele ICR Horia Garbea, dupa ce initial declarase ca nu intentioneaza sa isi dea demisia, pentru ca nu se simte cu nimic vinovat. “Am decis sa imi dau demisia din aceasta functie, pentru ca deja comisiile din Senat hotarasera revocarea mea. Eu am crezut ca vom fi audiati, dar am inteles ca acest lucru nu se mai intampla. Domnul Marga isi depusese si el demisia. Ma asteptam la niste acuzatii precise, la care pot sa raspund fiind audiat”, a declarat Horia Garbea.

Presedintele Comisiei pentru buget-finante din Senat, Cosmin Nicula (PSD), a declarat, pe 13 iunie, pentru Mediafax ca Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural Roman, a depus un raport de activitate pe 2012 al institutiei incomplet, calificand documentul drept “o fituica”.

Ulterior, Andrei Marga, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), a declarat, pe 13 iunie ca raportul de activitate pe 2012 al ICR depus la Senat contine toate informatiile privind perioada mentionata, precum si date referitoare la activitatile din primul trimestru al anului 2013.

Andrei Marga a fost numit la conducerea Institutului Cultural Roman pe 11 septembrie 2012, prin vot in plenul Senatului.


(683 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatorii au aprobat incetarea mandatului conducerii ICR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56717300415039 seconds.