Joi, 20 Iunie 2013 - 06:28 AM Aleg.RO: Consiliul Local Cluj-Napoca se reuneste vineri la miezul noptii, sa demonstreze ca "orasul nu doarme"

Publicat de: ---

Gândul Mediafax Foto//Octav Ganea

Primarul Emil Boc a convocat o sedinta extraordinara a Consiliului Local Cluj-Napoca pentru miezul noptii de vineri si sambata, care face parte din proiectul "Cluj Never Sleeps", prin care vrea sa arate ca orasul nu doarme, ci "este viu, respira prin prospetime si dinamism" .

Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca prin programul "Cluj Never Sleeps" Primaria Cluj-Napoca vrea sa arate ca orasul nu doarme, "ca este un oras viu, care respira prin prospetime, dinamism si activitati culturale, prin ceea ce tinerii dau forta si consistenta municipiului".

"Am convocat, miercuri, Consiliul Local Cluj-Napoca in sedinta extraordinara pentru miezul noptii in noaptea de vineri spre sambata. Este solstitiul de vara si ziua cea mai lunga din an. Pe ordinea de zi a sedintei figureaza proiectul de hotarare privind aprobarea protocolului de parteneriat al municipiului cu Federatia «Share», alocarea a 40.000 de lei de la bugetul local pe acest an «Asociatiei Cluj-Napoca - Capitala culturala europeana«, pentru organizarea unui concurs de elaborare a unui standard vizual integrat de semnalizare a intrarilor in municipiu si o informare cu privire la oportunitatile de finantare din fonduri europene pentru activitati specifice tineretului. Sedinta face parte din proiectul «Cluj Never Sleeps», de pregatire a orasului dupa ce am castigat titlul de Capitala Europeana a Tineretului in 2015. Vrem sa aratam ca acest oras nu doarme, ca este un oras viu, care respira prin prospetime, dinamism si activitati culturale, prin ceea ce tinerii dau forta si consistenta municipiului", a spus Boc.

Potrivit acestuia, programul zilei de vineri mai include, de dimineata pana dupa miezul noptii, o serie de manifestari cultural-artistice in centrul municipiului si pe Cetatuie, precum: vizionari de filme, spectacole de strada, concerte de muzica.

In noiembrie anul trecut, municipiul Cluj-Napoca a obtinut statutul de Capitala Europeana a Tineretului in 2015.

Desemnarea municipiului Cluj ca si Capitala Europeana a Tineretului 2015 a fost luata la Maribor, in Slovenia, de catre Forumul European al Tineretului (European Youth Forum, EYF) care coordoneaza si promoveaza acest proiect.

Capitala Europeana a Tineretului este titlul acordat unui oras european pe o perioada de un an, in timpul caruia se va acorda sansa de a prezenta printr-un program multilateral viata si dezvoltarea culturala, sociala, politica si economica legate de tineret.

Statutul de Capitala Europeana a Tineretului a fost introdus in anul 2009, cu orasul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) in 2010, Anvers (Belgia) in 2011, Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) in 2013 si Salonic in 2014.

In competitia pentru castigarea statutului in 2015 au intrat in finala Vilnius din Lituania, Varna din Bulgaria, Ivanovo din Rusia si Cluj-Napoca din Romania.


(796 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Consiliul Local Cluj-Napoca se reuneste vineri la miezul noptii, sa demonstreze ca "orasul nu doarme" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6044909954071 seconds.