Joi, 20 Iunie 2013 - 06:29 AM Aleg.RO: Antonescu: Deocamdata Basescu nu poate da jos Guvernul; USL nu-l rupe Basescu, ci doar noi

Publicat de: ---

Gândul

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca "deocamdata" seful statului nu poate "sa dea jos guvernul actual", dar a tinut sa sublinieze ca ruperea USL poate fi realizata doar de PSD si PNL, mentionand ca Traian Basescu va continua "razboiul" politic .

Antonescu a tinut sa faca o precizare, intr-o emisiune Antena 3, in momentul in care moderatorul afirma ca Traian Basescu nu poate sa dea jos Guvernul actual in formula existenta.

"Deocamdata", a opiniat liderul PNL, fara sa faca alte completari.

Ulterior, Antonescu a fost intrebat daca actualul presedinte va reusi sa "sparga" USL. "Nu. Eu as vrea sa le spun tuturor celor care ne-au votat, care tin la unitatea acestei constructii, care tin la proiectul de mare anvergura pe care noi l-am angajat, sa urmareasca lucrurile care conteaza, dincolo de momentele de nemultumire, dincolo de insatisfactia de a-l vedea pe Traian Basescu acolo unde nu doresc sa-l mai vada – deocamdata – nemultumiri pe care le incercam si noi uneori... Dincolo de asta, exista lucruri esentiale. Guvernul si actiunea guvernamentala merg pe linia pe care am anuntat-o, avem nu semnele, nu sperantele, ci dovezile certe, ale unei actiuni guvernamentale, ale unui premier care fac cu totul altceva decat facea Guvernul Boc", a sustinut liderul PNL.

El a adaugat faptul ca este angajat de USL proiectul de modificare a Constitutiei, care trebuie avut in vedere.

"Lucrurile trebuie vazute pe aceste magistrale, pe actiunile majore. Restul sunt accidente de parcurs si important e sa tinem aceste directii (...) Traian Basescu nu poate sa rupa USL. USL putem sa-l rupem doar noi, si nu-l rupem", a asigurat Antonescu.

El a comentat inclusiv subiectul convocarii unui nou referendum privind parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, de catre Traian Basescu.

"E clar ca acest nou scandal cu al nu stiu catelea referendum, cu aceeasi intrebare, este folosit nu in scopul de a afla dorinta romanilor in vreo chestiune, ci in scopul de a pregati un electorat cat decat semnificativ pentru o formatiune politica pe care o conduce de pe acum, inclusiv din pozitia de presedinte al Romaniei", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat ca actualul sef al staului va continua in logica "razboiului' pana va parasi functia de presedinte.

Liderul PNL a sustinut ca Traian Basescu a beneficiat de pe urma coabitarii cu premierul Victor Ponta si "in mod evident foloseste profitul pe care si domnia sa l-a tras din aceasta in scopurile bine cunoscute".

"Intr-un anumit sens, Traian Basescu are impresia, sau vrea sa lase impresia, ca i s-a intamplat ca in dosarul cu spalare de bani. Adica pur si simplu s-a clasat dosarul, s-a clasat dosarul impopularitatii sale, s-a clasat dosarul tuturor factorilor care l-au dus sa aiba 7,4 milioane de romani impotriva la un referendum de demitere. Pare a crede ca e nou nout. Si atunci ce face cu aceasta prospetime, cu aceasta pace? Ce o sa faca? Razboi, din nou diversiune, din atac impotriva unei majoritati care are maxima legitimitate, din nou atac impotriva unui proiect de Constitutie care a fost implicat in campania electorala si in mesajul nostru catre oameni, din nou minciuni, din nou atac la institutia parlamentara, din nou insulte", a declarat Antonescu.


(640 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Antonescu: Deocamdata Basescu nu poate da jos Guvernul; USL nu-l rupe Basescu, ci doar noi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58751201629639 seconds.