Vineri, 21 Iunie 2013 - 06:05 AM Aleg.RO: Zgonea vrea sa modifice Regulamentul sedintelor comune

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca va solicita in USL ca saptamana viitoare, ultima din aceasta sesiune, Parlamentul sa adopte, in plenul reunit, modificarile aduse Regulamentului sedintelor comune .

“Vreau sa cer in USL sa trecem saptamana viitoare si modificarile pe care grupul de lucru le face la Regulamentul sedintelor comune”, a spus Zgonea, care a aratat ca amendamentele la acest proiect trebuie depuse pana martea viitoare, in conditiile in care luni este zi libera.

Zgonea a spus ca aceste amendamente vor trebui cuprinse in Raportul comisiei de resort, care va fi supus, potrivit intentiei sale, votului plenului comun al Parlamentului saptamana viitoare.

Potrivit lui Zgonea, modificarile aduse pun de acord Regulamentul sedintelor comune cu prevederile noului Statut al parlamentarilor, lucru care se poate face si in absenta motivarii Curtii Constitutionale, care a declarat, miercuri, neconstitutionale unele din articolele Statutului.

Zgonea a spus ca este necesar sa se adopte modificarile aduse Regulamentului sedintelor comune, pentru ca ulterior sa se treaca la elaborarea Codului de conduita al parlamentarilor, pentru care va solicita asistenta de la institutiile europene, precum Comisia Europeana, Parlamentul European sau Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.

Presedintele Camerei a mai spus ca este necesar ca acest for legislativ sa adopte saptamana viitoare, ultima din aceasta sesiune, cele doua proiecte legislative asumate prin MCV, el aratand ca deputatii vor lucra atat cat va fi nevoie pentru acest obiectiv.

“Saptamana viitoare trebuie sa treaca cele doua legi obligatorii pe MCV, pentru respectarea angajamentelor asumate. Deputatii vor lucra cat e necesar ca sa indeplinim acest obiectiv”, a spus Zgonea.

El a precizat ca se refera la Proiectul de lege 128/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal si la Proiectul de lege 131/2013 pentru punerea in aplicare a Legii 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii procesuale penale, ambele trecute de Senat.

Cele doua proiecte de lege se afla in dezbatere la Comisia juridica din Camera, care are termen pana marti sa elaboreze rapoartele, in conditiile in care luni este zi libera.

Rapoartele vor merge la Biroul permanent al Camerei, care le va pune, cu prioritate, pe ordinea de zi la sesiunea de vot final, care va avea loc miercuri.

Cele doua proiecte de lege au caracter de lege organica, pentru adoptarea lor fiind necesara majoritatea calificata a deputatilor, iar Camera este for decizional.

Saptamana urmatoare este ultima saptamana din sesiunea actuala, dupa care se intra in vacanta parlamentara.


(695 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Zgonea vrea sa modifice Regulamentul sedintelor comune | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55813789367676 seconds.