Miercuri, 26 Iunie 2013 - 05:53 AM Aleg.RO: Se reia votul la referendumul propus de Basescu?

Publicat de: ---

cronicaromana PDL a cerut reluarea votului in plen pentru solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui referendum pentru un Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300, iar Birourile reunite ale celor doua camere parlamentare au hotarat, marti, ca solicitarea sa fie trimisa spre dezbatere Comisiilor juridice din Parlament .

“Domnul deputat Mircea Toader, liderul grupului PDL, a solicitat sa mai dam un vot o data in plen (pe solicitarea presedintelui privind referendumul – n.r). Nu s-a acceptat asa ceva pentru ca e foarte limpede, daca propunerea de aviz favorabil pentru referendum a fost respinsa la vot, inseamna ca referendumul are un aviz negativ, procedura s-a savarsit, cum se stie avizul este strict consultativ, deci nu il impiedica pe presedinte sa declanseze referendumul daca doreste. Aceasta solicitare, pentru ca cei de la PDL au insistat, va fi trimisa Comisiilor juridice ca sa fie pusa in discutie”, a declarat presedintele Senatului, Crin Antonescu, informeaza rtv.net.

Presedintele Senatului a spus ca ‘nu stie’ ce ar putea face Comisiile juridice cu solicitarea PDL, iar din punctul sau de vedere solicitarea nu are rost.”Din punctul meu de vedere si din punctul de vedere al majoritatii celor de aici, solicitarea nu are rost. Parlamentul s-a pronuntat. Procedura poate sa mearga inainte, initiatorul, in conformitate cu Constitutia, poate sa isi exercite aceasta prerogativa, deci nu vad in acest demers al domnilor de la PDL decat incercarea de a mai face aceasta micuta propaganda la mana a doua pe tema referendumului acestuia, sau a altuia”, a mai aratat Antonescu.

Plenul reunit al Parlamentului a respins saptamana trecuta, cu 191 de voturi pentru, 123 impotriva si 69 de abtineri, solicitarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea unui referendum pentru un Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300.

 


(684 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Se reia votul la referendumul propus de Basescu? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67618107795715 seconds.