Joi, 27 Iunie 2013 - 05:56 AM Aleg.RO: Senatorii vor mai multi bani la rectificarea bugetara

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Senatului Crin  Antonescu se plange ca institutia ramane fara bani si asteapta o suplimentare la rectificarea bugetara, scrie Agerpres .

Situatia financiara a Senatului este una foarte dificila spre critica, desi atunci cand s-a alcatuit bugetul a fost institutia cea mai “deschisa, cooperanta” in politicile de austeritate bugetara ale Guvernului, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Camerei Superioare a Parlamentului, Crin Antonescu.

“Situatia financiara a Senatului ca sa ma refer doar la ea este una foarte dificila spre critica. Senatul Romaniei atunci cand s-a alcatuit bugetul a fost institutia care a fost cea mai deschisa, cooperanta in politicile de austeritate bugetara ale Guvernului privitor la institutiile publice. Noi avem o problema de functionare si pe orice analiza de detaliu veti vedea ca eforturile Secretariatului General, ale conducerii Senatului, de a reduce din cheltuieli au fost majore, de la deplasarile externe pana la cheltuielile de personal. Sper sa avem toata intelegerea la rectificare pentru ca Senatul sa functioneze normal. Sper sa intre cat mai repede in vigoare si Statutul pentru a ajusta acele cheltuieli unde el se pot ajusta”, a spus Antonescu.

In opinia acestuia, nimeni nu a tergiversat adoptarea Statutului senatorilor si deputatilor.

“Nu a fost in intentia nimanui dintre grupurile politice, nimanui din conducerea celor doua Camere, presedinti, Birouri Permanente sa intarzie adoptarea acestui act normativ. Au fost parcurse etapele, obiectiile CCR au venit, ele trebuie respectate, de fiecare data s-a incercat sa se procedeze cu celeritate in raport cu aceste lucruri. Statutul senatorilor si deputatilor nu a zacut undeva lasat in asteptare, a fost o prioritate legislativa din multe motive, inclusiv din cele economice si administrative. De tergiversat nu a intentionat nimeni sa il tergiverseze. Faptul ca Statutul modificat nu a intrat in vigoare din motive pe care nu le mai invoc a avut consecinte nefaste in plan bugetar evident”, a explicat presedintele Senatului.

 


(739 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Senatorii vor mai multi bani la rectificarea bugetara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70345711708069 seconds.