Vineri, 28 Iunie 2013 - 06:08 AM Aleg.RO: S-a rupt caruta intre Mititelu si Olguta. Oltenii isi facura alta Universitate

Publicat de: ---

evenimentulzilei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a luat decizia de a infiinta o noua echipa . In proiect i se alatura fosti mari fotbalisti ai Universitatii si „un om de afaceri care va veni cu 1,5 milioane de euro”

1 /.

In alegerile locale din vara anului trecut, Lia Olguta Vasilescu devenea singura femeie din Romania care castiga primaria unui mare oras. E vorba de Craiova. Unul dintre proiectele sale electorale era reinfiintarea echipei de fotbal Universitatea, o fosta mare grupare prabusita in razboiul orb dintre Mircea Sandu si Adrian Mititelu.

Seara fatala pentru Adrian Mititelu

„Timp de un an am crezut in Adrian Mititelu. Dar timpul pe care i l-am acordat a expirat. Vom face o alta echipa sub emblema CS Universitatea Craiova”, a anuntat Olguta Vasilescu miercuri seara. In rastimpul scurs de la alegerile de anul trecut, Olguta si Mititelu au facut pe alocuri un cuplu demn de „Dansez pentru tine”. Primarita anunta pe toate caile ca singurul abilitat sa reinfiinteze echipa e Mititelu. Caruta s-a rupt in urma cu cateva saptamani.

Primarul Craiovei a declarat la o emisiune a postului craiovean „3 TV” ca „daca Mititelu are bani, sa faca echipa. Daca nu are, atunci sa lase pe altii care si au, si vor”. Prin Craiova se spune ca lui Mititelu poti sa-i zici orice. Numai ca n-are bani sa nu-i zici. „Adevarul asta il doare cel mai tare”. Dupa emisiune, peste mobilul doamnei primar a plouat cu sms-uri, desi afara era uscat ca-n palma. „Unele jignitoare de-a dreptul”, povestesc rautaciosii Craiovei.

CS Universitatea, in Liga a II-a

Mai mult decat atat, dupa seara fatidica, Olguta Vasilescu s-a convins, sau a fost convinsa, ca Mititelu nu are banii necesari reinfiintarii echipei. Ca nu face decat sa traga de timp. Cireasa pe tortul despartirii a pus-o decizia justitiei care l-a transformat pe Mititelu din dator la fel si fel de afaceristi ai Craiovei, in dator vandut catre Victor Piturca, actual selectioner si fost antrenor al Craiovei. Datoria? O „nimica toata”: 7 milioane de euro! Miercuri seara, primarul Craiovei a convocat in secret o reuniune la care au participat Pavel Badea, fostul component al Craiovei anilor ,80, actual presedinte la CS Universitatea, si fosti componenti ai Craiovei Maxima. In jurul acestui nucleu in Banie se va face o noua echipa.

Ieri, cu noaptea-n cap, Adrian Mititelu a fost evacuat de pe stadionul „Ion Oblemenco”, arena de legenda a Olteniei. La conferinta de presa de la pranz, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca „noul investitor, care va fi prezentat curand, va asigura un buget de 1,5 milioane de euro la inceput. Managerial, echipa va fi condusa de Pavel Badea si de Cornel Stroe, fostul presedinte al Craiovei Maxima. Va juca in alb-albastru, se va numi CS Universitatea si se va inscrie in Liga a II-a”.

„Imi fac singur dreptate!”

Alt moment delicat pentru Mititelu a fost declaratia potrivit careia „daca nu pot participa in Liga a doua, ma inscriu in a patra sau a cincea. Am echipament, am 7-8 jucatori, recunosc ca nu prea am bani”. Ieri, Olguta Vasilescu a spus: „E o jignire la adresa tuturor faptul ca Adrian Mititelu vrea sa inscrie Universitatea in liga a cincea. De fapt, cred ca nu vrea sa faca nicio echipa”. Adrian Mititelu a declansat in ultimii ani razboaie pe toata linia: cu FRF, cu LPF, cu autoritatile, cu fostii jucatori emblematici ai Craiovei. El a declarat miercuri: „Ma voi bate cu toti pentru aceasta echipa. Daca nu-mi va face justitia dreptate, atunci imi voi face dreptate singur! Viata mea e Universitatea. Actiunea din aceste zile este una la comanda politica”.

Craiova Maxima sustine noul proiect

Miercuri seara, la intalnirea „de taina” de la un local select al Craiovei, alaturi de primarul Craiovei si de Pavel Badea, au participat mai multi fosti fotbalisti de legenda ai „campioanei unei mari iubiri”: Camataru, Geolgau, Negrila, Tilihoi, Beldeanu, Donose, Papura, Cristescu. „M-am convins ca Mititelu nu poate relansa Universitatea”, a spus Olguta Vasilescu.

„Palmaresul nu e la Mititelu. E la CS Universitatea, clubul care-l detine pana in 1994”, a adaugat Gheorghita Geolgau, in timp ce Rodion Camataru (foto), a spus: „Cu Mititelu patron eu nu mai veneam la meciuri. Sustin acest nou proiect. Fata de un om din cauza caruia echipa tineretii noastre a fost dezafiliata si e plina de datorii, orice alta actiune e binevenita”.

 


(1004 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

S-a rupt caruta intre Mititelu si Olguta. Oltenii isi facura alta Universitate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61063003540039 seconds.