Vineri, 19 Iulie 2013 - 05:30 AM Aleg.RO: Ponta despre discutiile privind cartelele pre-platite: Furtuna in pahar cu apa

Publicat de: ---

Realitatea TV

Premierul Ponta sustine ca sistemul de inregistrare a datelor la cumpararea unei cartele pre-platite exista in 17 state europene, dar in Romania exista inca probleme de aplicare, precum comercializarea, adaugand ca dorinta deputatului Sebastian Ghita de a fi mai interesant tine de farmecul politicii .

Premierul Ponta sustine ca sistemul de inregistrare a datelor la cumpararea unei cartele pre-platite exista in 17 state europene, dar in Romania exista inca probleme de aplicare, precum comercializarea, adaugand ca dorinta deputatului Sebastian Ghita de a fi mai interesant tine de farmecul politicii.

"A fost o furtuna intr-un pahar cu apa, se linisteste repede", a adaugat Ponta la postul Digi 24.

Deputatul PSD Sebastian Ghita a declarat, intr-un interviu pentru Hotnews, ca vrea sa depuna o initiativa legislativa care sa permita posibilitatea interceptarii cartelelor telefonice pre-platite de catre serviciile secrete.

Proiectul prevede ca, atunci cand o persoana va cumpara o cartela pre-platita, va trebui sa prezinte codul numeric personal si, daca ulterior un judecator va decide interceptarea numarului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica detinatorul acestei cartele.

Joi dimineata, premierul Ponta a declarat ca inregistrarea cartelelor pre-platite a fost decisa de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in luna august a anului trecut, in mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu, dupa atentatul terorist din Bulgaria unde atacatorii au folosit astfel de cartele.

El a precizat ca nu este vorba de o operatiune de interceptare, ci de inregistrare.


(659 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea TV

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea TV:

Ponta despre discutiile privind cartelele pre-platite: Furtuna in pahar cu apa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67711305618286 seconds.