Joi, 25 Iulie 2013 - 06:10 AM Aleg.RO: Cadoul lui Ponta pentru baroni - aproximativ 200 milioane de euro

Publicat de: ---

Gândul MEDIAFAX FOTO - Bogdan STAMATIN

Guvernul a decis in sedinta de astazi sa suporte de la bugetul central corectiile financiare, de circa 100 milioane de lei, aplicate programelor operationale pe Mediu . Acesta este cel de-al doilea favor pe care Guvernul il face autoritatilor publice locale, dupa ce saptamana trecuta a decis sa suporte tot de la bugetul central, corectii financiare de 750 milioane de lei aplicate programului operational regional.

"Este vorba de corectii aplicate pentru nereguli constatate pana in luna noiembrie 2011. Aceste corectii nu sunt bani pierduti pentru Romania, nu mai pot fi folositi intr-un anumit proiect pe care s-a aplicat corectia, insa raman in anvelopa fondurilor pe care Romania le poate accesa in continuare", a declarat Ponta la finalul sedintei de Guvern.

De aceasta scutire de la plata corectiilor financiare scapa unitatile administrativ teritoriale care au avut toate avizele pentru proiectele derulate, de la UCVAP, respectiv ANRMAP.

Liderii din teritoriu s-au plans la inceputul anului vicepremierului Dragnea ca daca aceste corectii financiare se vor aplica, vor exista situatii de blocaj financiar in teritoriu. Mai mult, ei au cerut Guvernului sa suporte aceste corectii financiare. Corectii financiare a primit si Consiliul Judetean Teleorman, condus in trecut de Liviu Dragnea, acesta fiind penalizat cu 25% pentru doua proiecte locale pe POR.

Sefii de CJ si primarii au dat in judecata Ministerul Dezvoltarii, ei castigand procesele in instanta. Pentru a evita situatia ca toate procesele sa fie pierdute, Guvernul a luat decizia suportarii corectiilor financiare de la bugetul de stat.

"Cei care au platit nu mai primesc banii inapoi. Aici este nedreptate, vom merge cu procesul pana la capat", a declarat pentru gandul un sef de Consiliu Judetean.

Surse guvernamentale au precizat pentru gandul ca Ministerul Dezvoltarii Regionale va primi la rectificarea bugetara cei 750 milioane de lei pentru a plati corectiile financiare, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, fiind de acord cu aceasta rectificare. Situatia se va repeta si in cazul corectiilor financiare aplicate pentru POS Mediu.

 


(727 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Cadoul lui Ponta pentru baroni - aproximativ 200 milioane de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5994291305542 seconds.