Joi, 25 Iulie 2013 - 06:11 AM Aleg.RO: Primaria Cluj-Napoca analizeaza construirea unui pasaj rutier de 2,7 km, pe sub centrul orasului. Cate sute de milioane de euro va costa

Publicat de: ---

Gândul Mediafax Foto/Lucian Muntean

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, in sedinta Comisiei de Urbanism, ca municipalitatea a comandat un studiu privind construirea unui pasaj rutier subteran, pe sub centrul municipiului, pe o lungime de 2,7 kilometri .

"Sunt trei variante de lucru, cu costuri cuprinse intre 329 de milioane de euro si 492 de milioane de euro. Prima varianta ar fi cea optima, pornind de pe strada Clinicilor pana la Biserica Sfantul Petru, in cartierul Marasti. Solutiile tehnice vor intra in analiza departamentelor din Primarie si apoi vom decide in ce masura se poate intra in etapele urmatoare, de pregatire a studiilor de prefazibilitate si fezabilitate. Este un proiect care va fi finantat din fonduri europene si se va intinde pe doua cicluri bugetare ale UE, incepand din 2014, dar va presupune si o finantare nationala si locala. Proiectul poate fi realizat in 53 de luni din momentul demararii lucrarilor, plus o perioada anterioara de pregatire a proiectului si a licitatiei", a spus Boc.

Potrivit acestuia, proiectul ar rezolva problema traficului rutier si a zonei pietonale din centrul municipiului Cluj-Napoca.

"Cu totii ne dorim sa avem o zona pietonala in centrul orasului, sa ajungem mai repede dintr-o parte intr-alta a orasului, sa nu mai trecem prin centru cu masina, dinpre cartierul Manastur spre aeroport sau invers. Dorim sa avem in centru o zona pietonala deschisa si modernizata. Pentru asta avem nevoie de solutii. Studiul este un prim document de lucru. Este cel mai complex proiect al municipiului, iar aceasta este menirea unei primarii, sa se gandeasca la viitor. Trebuie sa ne gandim la perspectiva de dezvoltare a orasului in urmatorii 15 ani", a subliniat Boc.

Studiul comandat de Primaria Cluj-Napoca a fost realizat de o firma din Franta, care a primit 14.000 de euro pentru realizarea lui.


(629 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primaria Cluj-Napoca analizeaza construirea unui pasaj rutier de 2,7 km, pe sub centrul orasului. Cate sute de milioane de euro va costa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54938292503357 seconds.