Marți, 13 August 2013 - 06:04 AM Aleg.RO: Seful CJ Harghita, Borboly Csaba, isi poate relua activitatea, dupa ce interdictia DNA a expirat

Publicat de: ---

Gândul

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, cercetat in libertate pentru fapte de coruptie, isi poate relua activitatea la sefia CJ, dupa trei luni, intrucat DNA Mures nu a mai solicitat prelungirea interdictiei de exercitare a functiei, care a expirat, afirma avocatul lui Borboly .

Sergiu Bogdan, avocatul lui Borboly Csaba, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca nu s-a mai cerut prelungirea interdictiei de a exercita functia, presedintele CJ Harghita putand sa isi reia activitatea.

"Am constatat astazi (luni - n.r.), cu bucurie, ca DNA nu a considerat necesar sa prelungasca interdictia exercitarii functiei, ca dosarul poate sa mearga mai departe fara nicio masura preventiva fata de clientul meu. Un element care a contribuit, cu siguranta, la aceasta decizie a fost ca peste 39.000 de oameni, cetateni cu drept de vot din Harghita, au cerut revenirea lui Borboly Csaba in functia de presedinte al CJ Harghita", a spus avocatul Sergiu Bogdan.

Potrivit acestuia, interdictia exercitarii functiei de presedinte al CJ Harghita a expirat, duminica, insa Borboly Csaba nu a putut fi contactat pentru a afla daca s-a prezentat sau nu, luni, la locul de munca.

Avocatul acestuia a sustinut ca Borboly a evitat sa discute cu reprezentantii presei pentru "a nu se interpreta in niciun fel ca fiind o presiune asupra justitiei", toate declaratiile legate de evolutia dosarului urmand sa fie facute publice de Sergiu Bogdan.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut, in 13 mai, de catre procurorii DNA, pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, ambele in forma continuata, luare de mita in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, doua infractiuni de instigare la uz de fals, doua infractiuni de fals intelectual si denuntare calomnioasa.

Potrivit unui comunicat remis atunci de DNA, in acelasi dosar au fost retinuti Palffy Domokos, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Harghita si administrator de fapt al SC Stravia Group SRL din Goagiu - judetul Harghita, Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Directiei Drumuri Judetene din cadrul CJ, si fostul vicepresedinte al CJ Sofalvi Laszlo.

In 14 mai, Curtea de Apel Targu Mures a respins propunerea DNA de arestare preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, el avand interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

Instanta a decis ca si Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek si Sofalvi Laszlo sa fie cercetati in libertate, avand interdictia de a parasi localitatile de domiciliu.

Totodata, Curtea de Apel Targu Mures a decis ca Borboly nu va putea exercita, timp de 30 de zile, functia de presedinte al Consiliului Judetean Harghita, ulterior masura fiind prelungita.

Functia de sef al CJ Harghita a fost preluata de vicepresedintele institutiei Petre Sandor, imediat dupa retinerea lui Borboly, in 13 mai.


(537 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Seful CJ Harghita, Borboly Csaba, isi poate relua activitatea, dupa ce interdictia DNA a expirat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.94966197013855 seconds.