Miercuri, 25 Septembrie 2013 - 06:00 AM Aleg.RO: Zgonea cere Guvernului mai multi bani pentru deputati

Publicat de: ---

cronicaromana Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca a trimis scrisori prim-ministrului si ministrului Finantelor ca la rectificarea bugetara din octombrie sa se gaseasca resurse financiare pentru deficitul de 10 milioane de lei ale Camerei .

Exista resurse si la noi si exista disponibilitatea din partea Guvernului pentru suma forfetara si pentru indemnizatiile celor 78 de parlamentari alesi in plus potrivit legii electorale. Am trimis o scrisoare catre prim-ministru si una catre ministrul de Finante ca la rectificarea din octombrie sa gasim resursele financiare necesare”, a precizat Valeriu Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent, intrebat in legatura cu deficitul de 14 milioane de lei pe care il are Camera.

El a aprecizat ca daca se iau in considerare plata indemnizatiilor si sumelor forfetare a 78 de deputati, Camera are nevoie de 10-11 milioane de lei pentru “a trece peste an”, iar daca se considera si achitarea serviciilor Camerei este nevoie de 14 milioane de lei.

Zgonea a adaugat ca si Camera isi limiteaza cheltuielile, Biroul Permanent neaproband o parte din deplasarile din strainatate ale deputatilor.”Astazi nu am aprobat doua deplasari internationale. Pastram deplasarile importante la OSCE, CE, Bruxelles si limitam celelate cheltuieli astfel incat sa ne incadram in buget”, a mai spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a aratat ca au fost luate masuri de reducerea cheltuielilor cu consumabilele. “Tot ce a fost posibil sa reducem, am redus”, a adaugat el.

El a aratat ca situatia in care se afla bugetul Camerei este cauzata de amanarea cu 6 luni a noului Statut al deputatilor si senatorilor si ca “deficitul este echivalentul achitarii obligatiilor statului roman fata de 78 de parlamentari care au intrat in plus”.

Camera Deputatilor nu va mai putea asigura plata sumei forfetare pentru deputati aferenta ultimelor trei luni din an, respectiv octombrie, noiembrie si decembrie, bugetul alocat institutiei pe anul in curs urmand a fi epuizat, au precizat, luni, pentru Mediafax, surse parlamentare.

Potrivit surselor respective, suma forfetara pentru ultimele trei luni ale anului 2013 se ridica la 14 milioane de lei, echivalentul a circa trei milioane de Euro, bani care insa nu se regasesc in bugetul Camerei Deputatilor.

Aceasta suma, de 14 milioane de lei, a fost solicitata, in vara, la rectificarea bugetara, insa nu a fost acordata, au relatat aceleasi surse.

Sursele citate au mai aratat ca situatia actuala, in care Camera nu mai poate asigura plata sumei forfetare, a fost cauzata de faptul ca parlamentarii au stat circa sase luni in plus la hotel.

Situatia poate avea, potrivit acelorasi surse, o singura rezolvare, care ar consta in acordarea unei rectificari pozitive a bugetului Camerei Deputatilor in luna in curs sau in octombrie.


(637 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Zgonea cere Guvernului mai multi bani pentru deputati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.51055383682251 seconds.