Miercuri, 02 Octombrie 2013 - 07:02 AM Aleg.RO: Brasov: Masini de deszapezire intervin pe drumurile din judet; traficul, deschis pana la ora 18.00

Publicat de: ---

Gândul Mediafax Foto/Zoltan Racz

Mai multe masini de deszapezire intervin, la aceasta ora, pe drumurile din municipiul Brasov si din judet, oficialitatile locale spunand ca exista suficiente stocuri de materiale antiderapante, circulatia pe toate drumurile din judet urmand sa fie redeschisa complet pana la ora 18 .00.

Pe drumul national DN1A - Cheia - Babarunca se intervine la aceasta ora pentru deszapezire, urmand ca pana la ora 18.00 circulatia sa fie reluata, iar DN 1 Brasov - Predeal a fost redeschis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru dezapezirea drumurilor nationale intervine Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov, care actioneaza, marti, cu 21 de utilaje. Directia are stocuri de 1.124 de tone, precum si rezerve de stoc de anul trecut.

Contractul de deszapezire va fi reinnoit in 1 noiembrie pentru urmatorii doi ani, potrivit reprezetantilor DRDP Brasov.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mihai Pascu, a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX ca cea mai afectata localitate din judet este Fundata, unde s-a intervenit cateva ore pentru deszapezire.

"La Fundata au fost caderi mai mari de zapada si se intervine in acest moment cu un utilaj pentru dezapezire. Se intervine si la Fagaras, iar la Rupea nu este nevoie pentru ca acolo ploua. Avem tot ce ne trebuie, avem materiale antiderapante suficiente", a spus Pascu.

In ceea ce priveste contractele de deszapezire, contractul Consiliului Judetean cu firma de deszapezire pentru drumurile judetene a expirat in luna septembrie, insa pentru ziua de marti s-a apelat de urgenta la o alta firma care a intervenit pentru deszapezire.

"Contractul cu firma Gotic SRL a expirat in septembrie. S-au demarat procedurile pentru un nou contract si acum suntem in faza de depuneri de proiecte. Legea ne da voie ca in situatii de genul celei de astazi sa apelam la o alta firma pana cand se incheie un contract", a spus Pascu.

Pana la sfarsitul lunii octombrie va fi finalizata procedura pentru desemnarea firmei care se va ocupa cu deszapezirea pe drumurile judetene, in functie de ofertele pe care le vor depune. De asemenea, in municipiul Brasov, unde la ora 14.00 stratul de zapada masura circa cinci centimetri, se intervine cu patru utilaje de deszapezire, iar pe drumul spre Poiana Brasov cu alte trei utilaje, potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea.

Primaria Brasov are incheiate contracte de concesiune pana in 2018 cu doua societati comerciale, Vectra Services si Eurostrada, care sunt obligate sa intervina cand sunt solicitate.

"In medie, in lunile de iarna se intervine in municipiu cu 30-35 de utilaje zilnic, dar am avut zile si cand s-au folosit 46 de utilaje", a spus Toarcea.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca au cazut patru copaci peste masini parcate in fata blocurilor, pe strazile Alunis, Jepilor, Valea Cetatii si Dupa Ziduri, fara a se inregistra victime, fiind insa avariate cinci autoturisme.


(611 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Brasov: Masini de deszapezire intervin pe drumurile din judet; traficul, deschis pana la ora 18.00 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0071589946747 seconds.