Joi, 03 Octombrie 2013 - 06:05 AM Aleg.RO: Dosarul lui Dragnea a ajuns pe masa lui Kovesi. La scurt timp, Lucian Papici, procurorul DNA care a instrumentat dosarul, a fost REVOCAT de Procurorul General Tiberiu Nitu

Publicat de: ---

Gândul

Liviu Dragnea este la un pas de trimiterea in judecata in dosarul referendumului . Procurorul de caz a finalizat dosarul si l-a inaintat sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, care, procedural, trebuie sa-si dea avizul de conformitate inainte sa-l inainteze Curtii Supreme, au declarat pentru gandul surse judiciare.

La scurt timp dupa ce dosarul a ajuns la Kovesi, procurorul care s-a ocupat de caz, Lucian Papici, a fost inlocuit din functie. Surse judiciare au declarat pentru gandul, ca, in cursul dupa amiezii de miercuri, procurorul general Tiberiu Nitu i-a revocat lui Papici delegarea de la sefia sectiei I a DNA. In locul sau a fost numita procuroarea Iuliana Bendeac care are vechime de doi ani in DNA. Ea se ocupa de dosarul santajului de la Antena Group, in care Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia, au fost trimisi in judecata.

Papici fusese delegat pe functie in urma cu o saptamana chiar de Nitu. Tot astazi a fost demis si adjunctul lui Papici, Mariana Alexandru, in locul sau fiind numit procurorul Viorel Cerbu.

Papici si Alexandru au anchetat sau coordonat investigarea unor dosare precum cele ale fostului premier Adrian Nastase, reteaua Voicu si dosarul Valiza - Gigi Becali.

Foto: Lucian Papici

De ce cercetat Dragnea

Procurorii au inceput urmarirea penala fata de Nicolae Liviu Dragnea, pentru folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, asociere pentru savarsirea de infractiuni, instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane, instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului.

Liviu Dragnea, in calidate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta in scopul obtinerii unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

Astfel, Dragnea ar fi initiat o asociere formata din numeroase persoane (presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului), iar scopul asocierii era savarsirea de infractiuni prevazute de Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

"In acest sens, a fost utilizat un sistem informatic complex ce permitea unui numar restrans de persoane sa obtina, in timp real, informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in sectiile de votare. Astfel, ora de ora, coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezentei la urne, identificand sectiile de vot cu prezenta slaba", preciza DNA.

Sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine si recomandari cu continut ilicit, destinate coordonatorilor sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea maririi artificiale a numarului de votanti, mai aratau procurorii.


(632 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Dosarul lui Dragnea a ajuns pe masa lui Kovesi. La scurt timp, Lucian Papici, procurorul DNA care a instrumentat dosarul, a fost REVOCAT de Procurorul General Tiberiu Nitu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70185112953186 seconds.