Marți, 18 Noiembrie 2014 - 04:06 PM Aleg.RO: Cum isi motiveaza Victor Ponta decizia de a ramane premier

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Ziarul Financiar 18 .11.2014

Premierul Victor Ponta a declarat ieri in prima conferinta de presa de dupa aflarea rezultatului scrutinului prezi­dential, ca nu va demisiona din aceasta functie intrucat, afirma el, a obtinut mandatul in urma unor alegeri (cele din 2012) in baza unui program pe care trebuie sa-l duca la capat.

?Asa cum noi respectam votul dat ieri (duminica - n. red.), romanii au votat in 2012 pentru o coalitie de guvernare si un guvern si ne-o vom face in continuare (datoria ? n.. red.). Atata timp cat am sprijinul coalitiei sunt hotarat sa raman in functia de prim-ministru.?

Premierul spune insa ca a inteles mesajul electoratului, prin urmare are dorinta de a deschide un dialog cu noul presedinte ales Klaus Iohannis si cu opozitia.

Presedintele PSD a spus ca este convins ca Iohannis va face ce depinde de acesta pentru a realiza ce si-a propus.

?Imi exprim si eu dorinta de dialog cu domnul Iohannis?, a spus Ponta, mentionand ca este convins ca si presedintele ales va dori sa colaboreze cu el si cu coalitia de guvernare.

 

Primele masuri

+ Victor Ponta a anuntat reprezentantii PSD si ai celorlalte formatiuni din coalitie ca vor vota astazi in Parlament pentru respin­gerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si pentru incuviintarea cererilor Justitiei.

?Primul mesaj care trebuie sa il dam este chiar maine, in Camera Deputatilor. Am vorbit si in Camera Deputatilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacsu, si, asa cum am spus saptamana trecuta, in dezbatarea cu Klaus Iohannis, maine (astazi - n.r.), nu doar cei de la PSD, ci si toti din coalitie, vom vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si bineinteles pentru incuviintarea cererilor Justitiei.?

 

+ Ponta a declarat ca electoratul a dat partidului un mesaj foarte puternic, iar social-democratii trebuie ?sa aiba decenta si intelepciunea sa taca din gura o perioada si sa se gandeasca ce trebuie schimbat?.

?Referitor la PSD, cred ca electoratul ne-a dat ieri un mesaj foarte puternic. Sa avem decenta si intelepciunea sa tacem din gura o perioada, sa ne gandim ce trebuie schimbat. Negoita (Robert Negoita, pri­marul Sectorului 3 - n. red.) si Vanghelie (Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 - n. red.) au pierdut foarte rau. Sa avem toti decenta si bunul simt de a tacea.?

 

+ Potrivit lui Ponta, PSD este cel mai mare partid, dar si ?partidul care atrage cel mai mare vot negativ?.

?Peste o saptamana-doua, dupa ce ne gandim bine de tot, impreuna cu Liviu Dragnea, omul alaturi de care am facut echipa si am castigat, putem sa tragem concluzii si sa schimbam PSD in directia pe care oamenii o asteapta, nu directia pe care o vor unii lideri.?

 

+ Ponta a adaugat ca va avea grija sa tina partidul unit.

?Cu toata autoritatea si sprijinul pe care inca le am in PSD, voi avea grija sa pastrez acest partid unit si sa ne despartim drumul de toti cei care isi doresc altceva in viata sau cei care considera ca acum este momentul sa obtina vreun avantaj personal.?


(165 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Cum isi motiveaza Victor Ponta decizia de a ramane premier | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60138082504272 seconds.