Marți, 18 Noiembrie 2014 - 04:06 PM Aleg.RO: Ponta raspunde solicitarilor lui Iohannis

Publicat de: ---

Cotidianul

Premierul Victor Ponta a declarat luni, dupa esecul suferit la prezidentiale, ca PSD si celelalte partide din coalitie vor vota, marti, in Parlament, pentru "respingerea definitiva" a legii amnistiei si gratierii, asta dupa ce luni de zile PSD a tinut legea la sertar .

De asemenea, Ponta a promis ca se va vota si pentru incuviintarea cererilor facute de procurori pentru mai multi parlamentari.

”Primul mesaj care trebuie sa il dam este chiar maine (marti - nr.), in Camera Deputatilor. Am vorbit si in Camera Deputatilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacsu, si, asa cum am spus saptamana trecuta, in dezbatarea cu Klaus Iohannis, maine (marti - n.r.), nu doar cei de la PSD, ci si toti din coalitie, vom vota pentru respingerea definitiva a legii amnistiei si gratierii si binenteles pentru incuviintarea cererilor Justitiei”, a spus premierul.

Liderul PSD a facut declaratia la cateva ore dupa ce presedintele ales al Romaniei Klaus Iohannis a cerut din nou respingerea legii aministiei si gratierii pe care PSD o tinea la sertar.

Ponta a mai sustinut luni, dupa haosul la votul din strainatate, ca va promova crearea unei noi legislatii pentru votul din diaspora. Afirmatia a fost facuta de premier dupa ce Klaus Iohannis a cerut o lege a votului electronic si prin corespondenta pentru romanii din strainatate.

"Romania are nevoie de o noua legislatie si o noua logistica privind votul din diaspora. (...) Ieri au votat aproape 400.000 de romani, daca va exista un acord cu cei de la ACL vreau sa facem o comisie parlamentara si la inceputul lui 2015 sa elaboram legislatia care sa asigure participarea la vot a tuturor romanilor. O sa incerc sa salvez prestigiul MAE, o institutie fundamentala a statului roman. Domnul Melescanu a venit in ultimul moment, a facut tot ce putea sa faca", a spus Ponta.


(187 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Ponta raspunde solicitarilor lui Iohannis | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6240770816803 seconds.