Marți, 18 Noiembrie 2014 - 04:06 PM Aleg.RO: Polonia a expulzat diplomati rusi pentru spionaj. Rusia a adoptat rapid "masuri de retorsiune adecvate"

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Mai multi diplomati polonezi au parasit deja teritoriul tarii noastre, din cauza unor activitati incompatibile cu statul lor", o expresie folosita in general pentru a desemna activitati de spionaj, in jargonul diplomatic, a anuntat diplomatia rusa intr-un comunicat .

Moscova nu precizeaza nici data si nici numarul oficialilor expulzati.

Ministerul a adaugat ca a adoptat aceasta masura ca raspuns fata de expulzarea recenta a unor diplomati rusi din Polonia.

"Din nefericire, autoritatile poloneze au adoptat aceasta masura neamicala si nefondata. Ca urmare, partea rusa a adoptat masuri de retorsiune adecvate", se arata in comunicat.

Presa rusa a anuntat la jumatatea lui octombrie, iar apoi la jumatatea lui noiembrie, expulzarea unor diplomati rusi acuzati de spionaj.

Iar duminica a anuntat arestarea si expulzarea fostului deputat leton Aleksei Holostov in baza unor acuzatii de spionaj.

Sambata, o sursa de la Ministerul german de Externe a declarat pentru AFP ca o colaboratoare a Ambasadei Germaniei la Moscova a fost expulzata la solicitarea autoritatilor rusesti.

Potrivit saptamanalului Der Spiegel, Rusia ar fi adoptat aceasta decizie ca raspuns la expulzarea de catre Berlin a unui diplomat rus care lucra la Consulatul General al Rusiei de la Bonn, in vestul Germaniei.

Rusia si Occidentul traverseaza cea mai dura criza de la sfarsitul Razboiului Rece, din cauza conflictului din Ucraina.

Intensificarea tensiunilor cu Rusia ingrijoreaza in special tarile din fostul bloc socialist care au aderat in ultimii zece ani la Uniunea Eurpeana (UE) si NATO.

Citeste si Zeci de diplomati rusi, inculpati in SUA pentru fraudarea sistemului asigurarilor pe caz de boala


(666 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Polonia a expulzat diplomati rusi pentru spionaj. Rusia a adoptat rapid "masuri de retorsiune adecvate" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61882996559143 seconds.