Marți, 18 Noiembrie 2014 - 04:06 PM Aleg.RO: Ati aflat ca Iohannis va fi presedinte, din ziarul BURSA

Publicat de: ---

Bursa      *  Alin Teodorescu: "Infrangerea lui Victor Ponta era inscrisa in structura sociologica a electoratului"
       In ziarul BURSA, sociologul Alin Teodorescu l-a dat castigator pe Klaus Iohannis, cu o saptamana inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale .
     Alin Teodorescu a prevazut, la 10 noiembrie, ca la alegerile de acum se va petrece o rasturnare similara cu aceea din 2004, cand cel plasat la urma, in turul intii, a castigat in turul al doilea.
     Sociologul (autosuspendat din PSD, fost deputat si ministru cancelar in Cabinetul premierului Adrian Nastase) ne-a declarat ca rezultatul celui de-al doilea tur electoral al campaniei prezidentiale este cunoscut inca de acum cateva luni: "Uitati-va ce s-a intamplat la alegerile din 2004 si veti intelege ce se va intampla pe 16 noiembrie.(...) Victor Ponta intra in turul al doilea, de pe primul loc, dar in turul al doilea va fi infrant de oricine se va prezenta drept candidatul unic al opozitiei".
     Intr-adevar, rasturnarea prevazuta numai si numai de Alin Teodorescu a avut loc. Ba chiar rasturnarea a fost mai spectaculoasa decat in 2004. Potrivit cifrelor, Klaus Iohannis a castigat in plus 3.361.419 voturi, intre primul si al doilea tur, in timp ce Victor Ponta doar 1.375.004 voturi.
     Alin Teodorescu ne-a declarat ieri: "Infrangerea lui Victor Ponta era inscrisa in structura sociologica a electoratului roman. Ce nu a prevazut nimeni, a fost ca atitudinea «extrema» a lui Victor Ponta va genera o crestere a prezentei la urne cu circa 1,7 milioane electori, dintre care 75% vor vota impotriva lui Victor Ponta".
     Domnia sa sustine ca regimul pe care il are functia de prim-ministru favorizeaza mai degraba esecul decat victoria unui candidat inscris in cursa pentru alegerile prezidentiale, in Romania: "Atunci cand un premier intra in cursa pentru Cotroceni, sansele de reusita ale acestuia sunt mai greu de masurat in sondaje, decat cele ale unui alt candidat. Vinovat pentru esecul din cel de al doilea tur al alegerilor prezidentiale este Victor Ponta insusi pentru ca a desfiintat USL (n.r. - Uniunea Social Liberala), l-a indepartat pe Crin Antonescu si s-a angajat in cursa pentru Cotroceni, din functia de prim-ministru".
     Sociologul este de parere ca la infrangerea lui Victor Ponta au contribuit pomenile electorale pe care actualul premier le-a facut pe parcursul campaniei, incercarea acestuia de a opri votul din diaspora, dar si faptul ca Victor Ponta a "mintit" electoratul ca principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis, va taia pensiile, odata ajuns la Cotroceni.
     Alin Teodorescu considera ca nu sunt edificatoare afirmatiile de ieri ale senatorului PSD Dan Sova, potrivit carora se impune demisia presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, cel care a coordonat doua campanii electorale esuate (in 2009, campania lui Mircea Geoana si in 2014, pe cea a lui Victor Ponta). Sociologul a tinut insa sa precizeze ca Liviu Dragnea a coordonat nu doua campanii sortite esecului, asa cum a declarat Dan Sova, ci trei, amintind in acest sens ca nici campania din 2012 pentru demiterea presedintelui nu a izbandit.
     * Focul mocnit din PSD
     Ziarul BURSA a descoperit, de asemenea, inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale, ca opiniile din PSD nu erau deloc omogene si a publicat vocile realiste din partid, care simteau ca se prefigureaza esecul.
     Octavian Stireanu, consilierul prezidential al lui Ion Iliescu in perioada 2000-2004, ne-a declarat ca sinecurile politice acordate de Victor Ponta unor oameni din afara propriului partid arata ca Victor Ponta intoarce spatele partidului ca sa isi consacre, cu prioritate, o cariera individuala.
     Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, i-ar fi acuzat pe Liviu Dragnea si pe Victor Ponta, in noaptea primului tur al alegerilor, ca au transformat PSD intr-un monstru si ca, in situatia in care PSD va pierde alegerile prezidentiale, partidul se va "pulveriza".
     Sociologul Alin Teodorescu ne-a spus ca, in urma esecului alegerilor, spera ca nu se va produce nicio disolutie la nivelul PSD.
     Ziarul BURSA a mai scris, intre cele doua tururi ale alegerilor prezidentiale, citand surse din PSD, ca victoria lui Victor Ponta sta sub semnul intrebarii, in ciuda pomenilor electorale si a Ordonantei Dragnea, care a imbogatit PSD cu 400 de primari de alte culori politice. 

 link: Grupul celor care au luat teapa

 link: "Un presedinte cu afinitati de dreapta poate impiedica derapajele economice"

 link: "In lumina cifrelor prezentate de Guvern, o crestere de impozite in anul 2015 ar fi cu totul ilogica"

 link: Semnal: "Strainii" vor sa se intoarca acasa!

 link: Trei intamplari de la vot

 link: Iohannis: "Parlamentul sa puna pe ordinea de zi Legea amnistiei si sa o pice"
 


(153 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Ati aflat ca Iohannis va fi presedinte, din ziarul BURSA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55863904953003 seconds.