Marți, 18 Noiembrie 2014 - 04:06 PM Aleg.RO: Klaus Iohannis, presedintele ales, a primit felicitari din strainatate

Publicat de: ---

Gândul

Au venit deja felicitari din strainatate pentru viitorul presedinte . Primul sef de stat care l-a sunat pe Klaus Iohannis dupa victorie a fost presedintele Republicii Moldova.

Nicolae Timofti l-a felicitat pe Klaus Iohannis si l-a invitat sa viziteze Republica Moldova - iar invitatia a fost acceptata de presedintele ales al Romaniei.

Si premierul Republicii Moldova a trimis un mesaj Bucurestiului.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis felicitari si a declarat ca are incredere ca "Iohannis va depune toate eforturile si se va implica in intregime, impreuna cu guvernul, pentru a ajuta Romania sa faca fata viitoarelor provocari politice, economice si sociale".

Felicitari si de la presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care considera ca victoria lui Klaus Iohannis in alegeri "este o veste excelenta pentru Romania si pentru intreaga Uniune Europeana. Este o victorie a valorilor de centru-dreapta si sunt mandru de rolul jucat de PPE" - afirma liderul popularilor europeni.

"Klaus Iohannis este un politician pragmatic; Romania va avea de castigat" afirma Bernd Fabritius, deputat in Parlamentul Federal al Germaniei, dar si presedinte al Uniunii Sasilor Transilvaneni din Germania: "Trebuie sa felicit societatea romaneasca pentru aceasta decizie foarte clara prin care a ales principiul democratiei, principiul statului de drept si prin care s-a dat o palma crunta tentativelor de a bloca proprii cetateni de la vot".


(179 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Klaus Iohannis, presedintele ales, a primit felicitari din strainatate | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67046594619751 seconds.