Miercuri, 19 Noiembrie 2014 - 06:02 AM Aleg.RO: Camera Deputa?ilor a votat pentru arestarea deputatului PNL Mircea Ro?ca

Publicat de: ---

romanialibera

Camera Deputatilor a aprobat, marti, cu 220 de voturi \'pentru\' si 65 \'impotriva\', cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului PNL Mircea Rosca, transmite Mediafax .

Rosca a declarat, marti, in plenul Camerei, ca solicita sa i se ridice imunitatea parlamentara. El a afirmat ca este \'intr-o stare de soc\' si \'total nevinovat\', \'o victima a contextului politic\' si ca, \'intr-o tara in care toti hotii se disculpa\', este greu sa-si dovedeasca nevinovatia.

\'Recunosc ca sunt intr-o stare de soc pentru ceea ce mi se intampla. Astazi la Comisia juridica am intrebat daca exista o singura proba care sa ma incrimineze, eu n-am vazut-o\', le-a spus Rosca deputatilor.

El a aratat ca a avut doar o ora si jumatate pentru a-si vedea dosarul, spre diferenta de alti parlamenatri care au la dispozitie trei saptamani pentru acest lucru. \'Vineri, inaintea alegerilor, am emis un comunicat de presa si am aratat ca doresc ridicarea imunitatii astfel incat organele de cercetare penala sa poata solicita si efectua orice acte de urmarire penala, asa cum ar fi facut fata de orice cetatean al acestei tari. Am aratat ca sunt nevinovat\', a precizat Mircea Rosca.

El a spus ca dupa ce a vazut dosarul a ajuns la concluzia ca si organele de cerecetare penala pot fi induse in eroare in mod intentioat de anumite persoane certate cu legea.

\'In cauza mea, un individ cu probleme grave psihice, un fel de schizofrenie acuta si probleme juridice, cercetat pentru evaziune fiscala, grup infractional organizat si alte infractiuni, in prezent aflat sub control judiciar dupa sapte luni de arest perventiv cu scopul de a-si genera consecinte penale favorabile in propria cauza a pus la cale un plan de invinuire nedreapta impotriva mea\', a explicat Mircea Rosca.

Deputatii au aprobat cererea ministrului Justitiei, insotita de solicitarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de incuviintare a perchezitiei domiciliare, a retinerii si arestarii preventive a domnului deputat Mircea Rosca, formulata in Dosarul 192/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Ploiesti, cu 220 voturi pentru, 65 impotriva.

Pana la 400 lei reducere la masinile de spalat rufe Whirlpool comenteaza /* (c)


(232 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Camera Deputa?ilor a votat pentru arestarea deputatului PNL Mircea Ro?ca | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55672097206116 seconds.